Itsemurhien haitat ja ehkäisy

Onko siitä jotain haittaa jos joku tuntematon kuolee oman käden kautta?

Voisiko jonkun kuolemasta olla jopa hyötyä?

Mikä on oikea tapa toimia jos tietää jonkun harkitsevan kuolemaa oman käden kautta?

Ihan liikaa tehdään itsemurhia kolaroimalla, sekä junan alle heittäytymällä, noissa tapauksissa joutuu aina myös joku sivullinen, tai useampikin, kärsimään.

Jos voisit ehkäistä itsemurhan puhumalla niin toimisitko niin – tapauksessa jossa tietäisit, että juuri sinun puheesi voisi auttaa?

Mielestäni on väärin, että asiantuntijat väittävät, että itsemurha ei koskaan ole kenenkään syy.

Mielestäni jokaiseen itsemurhaan on jokin syy. Auttaisiko meitä suhtautumaan asiaan inhimillisemmin jos syyt julkaistaisiin?

En tiedä, mutta luulen, että usein itsemurhan tekijä jättää jäähyväiskirjeen. Eikö ne voitaisi julkaista?

Olen vakuuttunut siitä, että ihmisten tietoteknisten taitojen karttuessa julki tulee kuolemanjälkeisiä tekstejä, syytöksineen – mitä niille pitäisi tehdä? (lainsäädäntö).

Aattelepa omalle kohdalle: Sinulla olisi itsemurhan tehneen mielestä ollut mahdollisuus häntä auttaa, estää itsemurha. Mutta et tehnyt mitään, et edes yrittänyt. Sitten itsemurhan tehnyt julkaisee netissä kertomuksen siitä, että juuri sinä olit ainakin osasyyllinen hänen kuolemaansa – olisitko tyytyväinen? (lainsäädäntö).

On monia asioita joihin liittyen pitäisi säätää uusia lakeja, tai muuttaa vanhoja, mutta niin käy vasta kun jotain on oikeasti tapahtunut, ei ennakolta, koska ”ei minulle mitää ikävää koskaan tapahtu”. Olisipa noin, vai kuinka?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu