Joskus sain sakot, joskus korvauksia. Kelakin mokasi… ”puuhastelua viranomaisia ’vastaan'(?)”

Kaikenlaista on matkan varrella sattunut.

Olen joskus jopa poliisiakin salaa kuvannut – käräjäoikeus tuomitsi sakkoihin.

Videopätkä poliisikuulustelusta, 1min. 14s.

Pätkä keskustelusta tuossa kuulustelussa:
Poliisi: ”Passaako kuulustella pari muuta saman tien?”
minä:”Katotaan ny kauanko menee aikaa.”
Poliisi: ”Tässä ei mene kauaa.” … ”Olen kirjoittanut nämä jo valmiiksi”

Tuo video ei kuitenkaan liity noihin kuvaamisesta saamiini sakkoihin. Ne ovat eri juttu. Olin nimittäin ”salaa” kuvannut (kuten tuon videonkin) poliisia kun olin ollut kuulustelussa. Poliisit tekivät rikosilmoituksen, jouduin käräjille. Sain sakkotuomion.

Nyt varmasti joku hykertelee tyytyväisenä… siitäs sai. Joku on siis vahingoniloinen. Miksi – no koska ei ole ihan fiksu.

Enhän minä tietenkään ollut tyytyväinen käräjäoikeuden tuomioon. Vein asian hovioikeuteen joka totesi, että minulla oli ollut täysi oikeus kuvata. Kyseessä ei ollut salakuvaaminen. Poliisi ei myöskään nauttinut yksityisyyden suojaa hoitaessaan virkatehtäviään. Lopputulos: minulle maksettiin korvauksia. Hyvä niin, eikö vain?

Kerroin jokin aika sitten, että Kela vaatii minulta tiliotteita.

No piru vie. Enhän minä Kelan pyytämiä tiliotteita toimittanut. Jos Kela olisi ratkaissut asian laissa säädetyssä määräajassa niin olisin saanut toimeentulotukea heti helmikuun alussa. Mutta Kela kuttuili. Teki kuitenkin päätöksen. Saan nyt toimeentulotukeni (n.200 euroa) 10.2.2020, eli ei se viivästynyt kahtakaan viikkoa.

Mutta samaa rataa Kela aikoo jatkaa…

Rahat olivat vähissä – loppu. Mitä siis tein? Hain kunnan sosiaalitoimelta apua, pyysin 15 euroa. Sain 20. Rahaa ei enää perjantaina ehtinyt tilille siirtää joten sain maksusitoumuksen ruokaan. Seuraavat tuotteet ostin:

Kela oli jääräpäinen, vai minäkö? No sen ansiosta minä sain 19.88 eurolla ruokaa joka verovaroin kustannettiin.

Tämä vuosi on muutenkin mennyt hyvin. Tammikuun lopussa poliisikin maksoi velkansa. Poliisi tosin unohti viivästyskoron. Tekikö poliisi tuon tarkoituksella vai vahingossa? No siltä osin asia on kesken. Odotan rahoja 🙂

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu