Jotkin jutut on pakko SALATA

Satakunnan Kansa kertoo:

Apulaisoikeuskanslerin sijainen Petri Martikainen näkee, että salatessaan osan esityslistojen kohdista Porin kaupunki toimii vastoin lakia.

Virasto otti asiaan kantaa Kommunistinuorten porilaisen puheenjohtajan Jiri Mäntysalon kanneltua siitä.

Porin kaupunki on todennut julkaisevansa esityslistat ja pöytäkirjat verkkosivuillaan vain julkisten asiakirjojen osalta. Salaisten asiakirjojen päätösotsikot ja salassapitoperusteet julkaistaan kokousten jälkeen.

Oikeuskanslerinvirasto toteaa, että kuntalain mukaisesti salattavienkin asioiden kohdalla on otsikkotasolla käytävä ennen käsittelyä selväksi, millainen asia on tulossa käsittelyyn.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen ottaa kantaa myös siihen, ettei kaupunki vastannut Jiri Mäntysalolle salaamisasiaa koskevaan tiedusteluun riittävän nopeasti ja kattavasti.”

 

Hyvä niin. Miten määritellään salassa pidettävä?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu