Kaikkien palkkatiedot tulevat julkisiksi – ketä se hyödyttää?

Ministeriö valmistelee lakia jolla säädetään kaikkien töitä tekevien palkkatiedot julkisiksi.
– oletan, että myös ”töitä tekemättömien” palkat tulevat julkisiksi.

IS:”Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä valmistelee parhaillaan vaihtoehtoja palkka-avoimuuden lisäämiselle lakiin säädettävällä pakolla.”

Ehkä myös tiedot jokaisen henkilön ja perheen saamista sosiaalietuuksista ovat tulevaisuudessa julkisia?

KEITÄ JULKISUUS HYÖDYTTÄÄ?

Julkisuudesta hyötyvät ennen kaikkea alipalkatut. Henkilöt jotka tekevät töitä joista pitäisi saada parempaa palkkaa. Kyse voi olla siitä, että samassa yhtiössä on käytössä ”pärstävärkkilisä”. Toisaalta voi olla niin, että naapurifirma maksaa paremmin.

Epämieluisinta palkkojen julkistaminen lienee henkilöille jotka eivät tee töitä palkkansa eteen. Firman lusmuilijoille, tai muille, joille palkka vaan tulee ikäänkuin luontaisetuna.
IS: ”Luottamushenkilöistä 30,5 prosenttia kertoo, että heidän työpaikallaan on todettu perusteettomia palkkaeroja.”

Fakta: oikeudenmukainen palkkaus, yhdenvertaisuus palkkauksessa, lisää työhyvinvointia!

TOSITAPAUS

– eräässä firmassa oli (ja on) kaksi ”vanhempaa työntekijää”. Heidän palkkansa oli (ja on) noin 30% suurempi kuin muilla samoissa tehtävissä. Lisäksi ko. henkilöt saavat lomaltapaluurahaa 70% loma-ajan palkasta, muut saavat normaalin 50% TES:n mukaisesti.

PALKAN OIKEA MÄÄRÄ – muu palkitseminen

Ainoa oikeudenmukainen mittari palkan määrään lienee työn tuottavuus. Vai olisiko se tehdyn työn määrä suhteessa työn tehneen henkilön maksimikapasiteettiin? Pitäisikö muita ”parempia” voida palkita salaa?

JuhaniVehmaskangas

Mielipiteeni ovat kummallisia(?). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. @JuhaniVehmaska1 - jussinposti@dlc.fi p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu