Kansanedustaja Pia Lohikoski, sek√§ pari muuta blogistia – asiaa vuokrista…

Lähetin edustaja Lohikoskelle viestin heti kun hän oli bloginsa julkaissut:

Hei,

Et salli blogiisi kommentointia, joten kys√§isemp√§ t√§ss√§¬†ūüėä
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pialohikoski/vuokria-laskettava-ja-haadot-jaadytettava-koronaepidemian-ajaksi/
Minua kiinnostaisi tietää, että jos yritys on vuokralla yksityishenkilöllä, jolla itselläkin on asumiskuluja, ehkä jopa vuokraa, eikä hänellä ole muita tuloja, niin tarkoittaako se, että jos hän ei saa tarpeeksi tuloja elantoonsa vuokrista sitten sitä, että hänen pitää sijoitusasuntonsa myydä?

Käsitätkö tämän: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/pk-sektorin-yrityksia-uhkaavat-korona-konkurssit-ely-tuen-ehdoista-johtuen/
”Mutta mik√§ on tilanne niill√§ yritt√§jill√§ joiden vuokranantaja on pienehk√∂, ehk√§ yksityinen taho, jonka tuloina ovat vain vuokratulot, ja maksettavina mm. vastikkeet. Mill√§ resursseilla tuollainen vuokranantaja alentaa perimi√§√§n vuokriaan.”

Terveisin,

Juhani Vehmaskangas
http://www.vehmaskangas.fi

Pari muutakin blogistia on arvostellut vuokranantajia:

Tapani M√§ki: Asuminen on kallista ‚Äď Maksa suomalainen, vaikket pystyisik√§√§n!
Pekka Lehtinen: Ahne vuokranantaja jää ilman vuokria pitkäksi aikaa

Vuokralaisen edun mukainen ratkaisu
on tottakai jättää vuokria perimättä

Onko matkassa muttia?

Vuokrakohteet ovat usein asunto- tai kiinteistöosakeyhtiöissä sijaitsevia tiloja. Niistä peritään omistajalta vastiketta.

Vuokranantaja itsekin voi asua joko vuokralla, tai asunnossa josta hänen pitää maksaa vastiketta. Omakotitalossakaan ei kukaan ilmaiseksi pysty asumaan. Kaikenlaisia ylläpitokuluja sun muita pitää maksaa.

Jos sitten vuokranantaja on pienyrittäjä, tai vaikkapa  yksityinen henkilö (kuten minä joskus olin), jonka toimintaa on nimenomaan tilojen vuokraaminen, niin mitkä ovat hänen mahdollisuutensa alentaa vuokria?

Hänellä voisi olla vaikkapa viisi vuokrakohdetta, joista vuokratuloa 4000 euroa kuukaudessa brutto.

Vastikkeita (ja muita kuluja) hänen pitäisi maksaa niistä ehkä n.1200 euroa kuukaudessa, no jäähän vielä 2800 euroa/kk.

Veroja hänen pitää maksaa pääomatulosta noin 30%. Veroa ei tietenkään mene jos vuokraa ei peri, hyvä!
Mutta jos perii niin veroihin menisi noin 900 euroa kuukaudessa. Hänelle jäisi vielä 1900 euroa/kk. nettona käteen!

Onko h√§nell√§ perhe? Pit√§√§k√∂ ostaa kuinka paljon ruokaa? Onko vaimo t√∂iss√§, ty√∂t√∂n, lomautettu, sairaana…
Onko hänellä lainaa, jolla on sijoituskohteita hankkinut, paljonko on korko, entä lyhennys. Onko auto Рmiksi?

* * *

”Kaikki vuokranantajat eiv√§t ole vapaaehtoisesti toimineet yritysten vaikean taloustilanteen helpottamiseksi, joten siksi hallitukselta tarvitaan toimia asian ratkaisemiseksi m√§√§r√§aikaisesti poikkeusolojen ajalle, Lohikoski sanoo.

Samoin Lohikoski ehdottaa, ett√§ asuinhuoneiston vuokrasopimuksen purkaminen vuokranmaksun viiv√§stymisen perusteella kiellett√§isiin koronaepidemian aikana.”

Ja minä sanon, että jos vuokriin säädetään poikkeuksia, niin valtion pitää tottakai tukea niitä joiden elinkeino siitä kärsii, ja tulot romahtavat. Hyvä ajatus, vai kuinka? Kenen mielestä?

Pointti: kaikki vuokranantajat eiv√§t ole suursijoittajia, joilla on tilill√§ kasap√§in rahaa kest√§√§ maksuviiv√§styksi√§ ja antaa alennuksia. Osa vuokranantajista on sellaisia, ett√§ jokainen vuokraeuro on tarpeen. Vuokranantajana ei ole mahdollista toimia jos tilill√§ ei ole ”h√§t√§vararahaa”.

Lisäksi tilanne on myös sellainen, että voiko kiinteistösijoittaja saada toimeentulotukea? Hetkeksi kyllä, mutta tottakai pitää laittaa vuokrakohteet myyntiin ja pärjätä siten. Erinomaista!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ‚ÄĚproffa‚ÄĚ ja ‚ÄĚkekkonen‚ÄĚ.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu