Kari Aihinen – kokkaaminen – minä
Aivan – vapaavuoroon, ruokaa…
mutku?
Kari Aihinen totesi tänään, että perheissä pitäisi jakaa vastuuta ruoan valmistamisesta. Yleensä homma jää perheen äidille.
Ei vastuun jakaminen ole lainkaan huono idea.
Kun olin perheenisä niin meillä toimittiin toisin: vastuu ruokailusta oli aina minulla – no lähes aina. Ellen joskus viitsinyt, niin…
…kerroin vaimolle, että tee sitä tai tätä – aineet olivat valmiina ja tiesin, että homma on helppoa kuin hernekeitto.
Vaimoni ei tykännyt syödä kalaa kun tapasimme – mutta nopeasti oppi: ”kyl tää ihan hyvää on”. Sienien kanssa sama juttu.
Sienet ja kala ovat ruokia joiden valmistamiseen, jotta hyvää tulee, on pakko käyttää suolaa ja rasvaa. Mutta…
…lähes kaiken muuan ruoan tein ilman suolaa. Jos rasvaa tarvittiin niin se oli öljyä (oliivi tai rypsi).
Aina tekemiäni ruokia kehuttiin. Kaikki niitä mielellään söivät.
Naapuri lopulta kielsi lastaan syömässä meillä – vaikka aina meillä hänellekin tilaa pöydässä oli, kuten myös siskoni lapsille.
(emme olleet uskonnollinen perhe).
Minäkin tein ruoat lähes aina, kun lapset asuivat kotona. Teen kyllä vieläkin lähes päivittäin.
Sienet tarvitsevat seurakseen sipulin lisäksi ehdottomasti kermaa, suolaakin hiukan. Mihinkään nollasuolaan on turha pyrkiä. Sokeri sen sijaan kannattaa korvata hunajalla.
Ilmoita asiaton viesti
Sokeri vs. hunaja – ei merkittävää eroa.
Sienet eivät tarvitse kermaa – hyvä kastike tulee ihan rasvattoman maidon kanssa. Vehnäjauhoja pitää laittaa, ruisjauhoja myös, sekä sitä sipulia, myös valkosipulia. Suolaa sienet kyllä kaipaavat… merisuolaa tai vastaavaa, ei mitään Jozoa.
Ilmoita asiaton viesti
Höpön löpö Juhani. 30 vuoden kokemuksella ehdottomasti voita ja kermaa kaikkeen mahdolliseen ruokaan, elät ainakin yli viisikymppiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Niinhän se Kapekin aina sanoo, että tärkeintä on, että ruoka maistuu hyvälle, niin se tulee syödyksi eikä kulu välipaloja.
Ilmoita asiaton viesti
Mutku on mahdollista tehdä hyvää ruokaa jopa niin että se on suolatonta ja terveellistä – kuka sen noille julkkiskokeille opettaisi – minäkö?
Ilmoita asiaton viesti
Nämä kuuluisat kokit eivät osaa tehdä hyvää ruokaa ilman kovaa rasvaa ja suolaa, vaikka hyvää ruokaa voi tehdä ilman niitä aivan hyvin – koska otetaan kisa, missä?
Ilmoita asiaton viesti
Heh, makuasioitten kanssa kisailu on melko haastavaa. Omat näytöt on lähinnä siinä, että töitä riitti aina kiitettävästi. Tämä terveyshömpötys nosti päätään onneksi vasta urani viimeisinä vuosina.
Arvaat varmaan että touhu ei ollut minun juttuni.
Ilmoita asiaton viesti
Ok – ei siinä mitään. Kukin hömpöttäköön tavallaan.
Ilmoita asiaton viesti