Kehitys kehittyy: kankaisten kasvomaskien laatu parantunut huimasti!

Kiistämättä koronaepidemiasta on ollut monenlaisten haittojen lisäksi myös hyötyä. Suurin osa muistaa kuinka vaarallisia itsetehdyt kasvomaskit olivat aluksi. Kehitystyötä kuitenkin tehtiin ja tänä päivänä jopa THL:n johtaja suosittaa tuollaisen kasvomaskin käyttö. Vielä viikko sitten tilanne oli varsin erilainen:

Kasvomaskien kehitystyö oli nopeaa. Vajaassa kahdessa viikossa virustenlevittäjästä saatiin tuote jonka käyttöä jopa THL:n johtaja Markku Tervahauta nyt suosittelee. Tosin hän asiaa kommentoidessaan totesi, että kyseessä on hänen oma näkemyksensä ja täsmennys varsinaisiin viranomaisohjeisiin.

Loppujen lopuksi: mikä siis kehittyi? Tapahtuiko kuten otsikoin, eli maskien laatu parani? Ehkä se mikä kehittyi olikin joidenkin asiantuntijoiden ja vastaavien kyky ajatella. Kysymys: mihin tutkimustulokseen perustui alkuvaiheen väite kankaisen kasvomaskin vaarallisuudesta? Oliko se pelkkää mutua, tyyliin ”näin se voi olla”. Vaihtoehtona: ”voi se olla toisinkin.”

Nyt siis kaikki on toisin ja kankaisten, jopa ihan kotona itse tehtyjen, kasvomaskien käyttöä suositellaan. Vapaavuorosta löytyy ainakin blogisti Vappu Tavin ohje: Tee itse suusuoja – se ei ole turhaa! jota minäkin aikanaan kommentoin kysymällä: ”Eikö meidän Suomessa pidä luottaa juurikin oman maan asiantuntijoihin?” – mahdoinko todella tarkoittaa, että Suomen viranomaisiin pitäisi luottaa? Vappu Tavi, kuten voimme nyt jälkikäteen todeta, oli jo tuolloin 3.4. viranomaisia viisaampi!

Itselläni ei ainakaan vielä ole käytössäni minkäänlaista kasvomaskia. Ei ole rahaa sellaista ostaa. Ei ole materiaalia, välineitä, eikä taitoa, sellaista tehdä. Pyrin kuitenkin omalta osaltani toimimaan mahdollisimman vastuullisesti. Vietän aikaani kotona. Kun käyn asioilla (kaupassa) niin en puhu, ellei puhuminen jostain syystä ole aivan pakollista. Jos sairastun vakavasti niin minun takiani ei kukaan jää ilman hengityskonetta.


Anonyymi PALAUTE – Klik!

Fakta vai Fiktio: mitä parempi kielitaito henkilöllä on, niin sitä helpompi hänen on ilmaista tunteitaan.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu