Kehukaa lapsia! ( lasten hyvinvointi korreloi käänteisesti vanhempien koulutukseen ja tulotasoon: Lapsibarometri 2020 (*.pdf).)

Tuoreen kuusivuotiaisiin kohdistuneen tutkimuksen mukaan seitsemää prosenttia lapsista ei kehuta koskaan.

Tuo on ikävä asia. Jokainen lapsi ansaitsee tulla kehutuksi. Vanhemman velvollisuus on kehua lastaan riittävästi. Myös lapsen kannustaminen ja lapsen kanssa yhdessä puuhaaminen ovat vanhemman, sekä isän että äidin, velvollisuuksia.

Terve aikuinen myös leikkii lapsensa kanssa. Leikin lomassa lapsi oppii mm. sääntöjä.

Kun lapset ovat pieniä ja leikkivät kavereidensa kanssa niin aikuisen tehtävänä on valvoa leikkejä 24/7.

Kovin pientä lasta ei mielestäni ole sopivaa jättää yksin lyhyttä hetkeä pidemmäksi aikaa – tai niin no… tottakai tuo riippuu missä ja miten lapsi on. Tarkoitan, että ei päiväunia nukkuvan lapsen vieressä ole tarpeen olla tarkkailemassa.

Kehumisesta vielä…

Mielestäni on aivan sopivaa kehua myös naapurin lasta, jos sellaiseen on syy. Eikä mikään estä mielestäni kehumasta täysin tuntematontakaan lasta, jos tuollainen lapsi tekee jotain mistä kehut ansaitsee.

Alla olevan paperin sain Tampereella vuonna 2011.

En tyttöjä kehunut. Mutta ihan kehujen arvoinen teko.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu