Kela aiheuttaa ongelmia köyhille

Kelan tekemissä toimeentulotukipäätöksissä on jatkuvasti virheitä. Asiasta kertoo mm. Ylen MOT-ohjelma tänään (20:00)’

Virheistä kärsivät kaikkein heikoimmass asemassa olevat, vähän koulutetut, tuen saajat. He eivät kykene huomaamaan päätösten virheitä, eivätkä osaa hakea ammattiapua.

Usein käy myös niin, että tukeen oikeutettu hakee tukea väärästä paikasta: Kelasta, tilanteessa jossa tukea pitäisi hakea kunnasta. Kela siirtää tuollaiset ”virheelliset” hakemukset kunnan sosiaalitoimelle vain jos tuen hakija sitä nimenomaisesti pyytää.

Yksi ongelma lienee sekin, että em. siirto tehdään yleensä vain perustoimeentulotukeen oikeutettujen kohdalla. Kuitenkin oikeus saada toimeentulotukea voi olla myös taloudella joka ei saa perustoimeentulotukea.

Ehkä varminta olisikin aina hakea tukea sekä kunnalta että Kelasta, sekä kiikuttaa saatu päätös aina oikeusaputoimistoon lakimiehen tarkistettavaksi.

Yhä nykyisinkin siis suuri köyhien ongelma on tukien alikäyttö.

 

JuhaniVehmaskangas
Sitoutumaton Pori

Olen kummallinen (poliisi niin todennut). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. ex. "perushullu professori". p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu