Kelalta huijataan sosiaalietuuksia: asumistukea, toimeentulotukea, työmarkkinatukea

Keskuudessamme on aina ollut huijareita.
Köyhät huijaavat Kelaa, vahingossa tai tarkoituksella.
Rikolliset huijaavat rahakkaita nettipankin käyttäjiä.

Väärinkäytöksellä tarkoitetaan, että asiakas pyrkii TARKOITUKSELLA…
– tiedän varmaksi, että petoksesta on tuomittu koska Kelan ohje oli tulkinnanvarainen, mutta asiakkaan olisi se pitänyt ymmärtää.
(tuo asiakas olin minä v. 2012.)

Suurempi ongelma, rahallisesti merkittävämpi (etuuksien alikäyttö)

ISBN PDF 978-952-00-5434-2 ISSN PDF 2670-3858
Julkaisun osoite http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-5434-2

”Tutkimusten perusteella monimutkaisuus on ongelma esimerkiksi silloin, kun se aiheuttaa etuuksien alikäyttöä, kansalaiset eivät tiedä oikeuksistaan etuuksiin tai monimutkaisuus tekee etuuksien hakemisesta hankalaa.”

”Etuuden hakemiseen ja saamiseen liittyvä stigma voi myös olla syy olla hakematta etuutta. Myös transaktiosyyt eli etuuden hakemiseen liittyvä vaiva tai muut kustannukset aiheuttavat alikäyttöä.”

”Useissa tutkimuksissa on todettu, että tiedotus etuusoikeudesta vähentää huomattavasti etuuden alikäyttöä. Suomessa Matikka ja Paukkeri (2016) havaitsivat, että henkilökohtainen kirje oikeudesta takuueläkkeeseen nosti selvästi takuueläkkeen käyttöä.”

Etuuksien alikäytön seurauksena mm. monet eläkeläiset jättävät lääkkeitään ostamatta ja terveydenhoidon maksuja maksamatta. Se tottakai työllistää ainakin ulosottovirkailijoita, mutta mitkä ovat tuon työllistämisen ja ”säästämisen” todelliset kustannukset?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu