Keva: virheellisesti maksetut eläkkeet palautettava

Aiemmin tänään kirjoitin tuosta tapahtuneesta virhemaksusta. Eräs blogisti kommentoi, että hänelle tuo käy joululahjasta.

Keva on ilmoittanut, että virheellisesti maksetun eläkkeen voi maksaa oma-aloitteisesti takaisin.

Niiden osalta jotka eivät vapaaehtoisesti maksa eläkettä takaisin Keva ryhtyy perimään sitä takaisin.

Kela kertoo: ”Nyt maksetun tammikuun eläkkeen vuoksi esimerkiksi joulukuun toimeentulotukia ei tulla perimään takaisin, Kelasta kerrotaan”, sekä: ”Voi tulla tilanteita, että joillakin asiakkailla joulukuussa maksettua eläkettä ei ole tammikuussa enää jostain syystä käytettävissä. Silloin hän saattaa olla toimeentulotuen tarpeessa, Mia Helle sanoo.”

”Todennäköisesti rahat peritään jollain tavalla takaisin, mutta tämä kaikki on vielä auki.”

ONGELMA

Ongelmia on tulossa. Eläkkeensaajissa on varmasti sellaisia toimeentulotuen saajia, jotka käyttävät saamansa ylimääräisen ”joululahjan” hyvinkin nopeasti. Tammikuussa kun Kela sitten laskee toimeentulotuen tarvetta, niin Kela hyvin todennäköisesti (mutta virheellisesti) jaksottaa joulukuussa maksetun tammikuun eläkkeen ainakin osittain tammikuulle. Miten tuollainen köyhä sitten tilanteen hoitaa?

Ongelma on sekin, että jos Keva alkaa periä virheellisesti maksettua eläkettä takaisin eikä eläkkeensaajalla ole rahaa millä sen maksaa – kun tuli tuhlattua. Mahdollisuuksien rajoissa on, että tilanne johtaa eläkkeensaajalle maksuhäiriömerkintään.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu