Kirjouitetun ymmärtäminen. Lukutaito ja koheesio atrivertisti

Netissä ja lehdissä. Tarkoitan siis nettilehtiä ja muita lehtiä – niitäkin on, molempia!

Kun kirjoittaa mielipiteen, tai muuta höpinää, vaikkapa vapaavuoron blogiin, pitää noudattaa ylläpitäjän asettamia sääntöjä. Kenen muka?

Puheenvuoron säännöissä todetaan, että EI SAA HUUTAA! On ymmärrettävää, että tehokeinona ISOJA KIRJAIMIA sallitaan käyttää tekstin osana – eikö niin?

Sen sijaan säännöissä on täysin kielletty HUUTAMINEN otsikkotasolla. (<- klikkaa ja lue: kuka huusi ja mitä?)

Kun ”pilkkua nussitaan” niin sopiva otsikko olisi: mINÄ EN KOSKAAN HUUDA.
– joskus tuota kokeilin: laitoin otsikkoon kaksi pientä kirjainta -> sain varoituksen. En nyt muista sainko tuolloin kirjoituskiellonkin joksikin aikaa.

Näyttää siltä, että nykyisin mm. otsikko: FUTISTA ja ELÄMÄÄ on sallittu. Onhan siinä pienillä kirjaimilla tuo JA -SANA.

Myös otsikko: EN HALUA on sallittu!
– missä määrin tuohon syynä on jutun kirjoittajan henkilö – se, että kirjoittaja on maailman kenties fiksuin, no ehkä hölmöin tai kummallisin Juhani? (sekä että – mitä?)

 

Haluan lopuksi mainita positiivisen seikan joka on, että Markku Huusko ei enää ole ylläpidon vastuuhenkilö. Nykyisin hommassa on joku joka mielestäni on merkittävästi järkevämpi.
– huom: tämä on vain minun henkilökohtainen mielipiteeni eikä tarkoitukseni ole väittää, etteikö Huusko olisi erityisen järkevä – no ainakin järkevä, sekä järjissään. Toisin kuin minä?

 

SATAKUNNAN KANSA

Minkälaisen yhteystiedon luulette minun ilmoittavan kun lehteen kirjoituksen lähetän? (21.6.2021 julkaitu kirjoitukseni).

Luin muuten väärin. Nyt en enää ihmettele, että lehti välillä julkaisee juttujani vaikka niissä ei ole selkää mielipidettä tai kannanottoa – esitän usein vain kysymyksiä pohdittaviksi.
– kuten ainakin osa US:n blogien lukijoistakin on huomannut niin en aina esitä minkäänlaista mielipidettä – esitän kysymyksen: miten pitäisi olla?

Lehdissä kirjoitan joitakin poikkeuksia lukuunottamatta omalla nimelläni. Uutisia lehtiin buukkaan aina välillä – kun aihetta on. Niissä ei nimeäni näy. Hyvä niin!

 

yt. Juhani

 

 

Mukavaa juhannusta kaikille lukijoille!
– toki kaikille muillekin.
– toivotti joku minullekin hyvää juhannusta – kiitän!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu