KKO:n presidentti Tatu Leppänen: voimme osallistua lainsäädäntötyöhön => perustuslakituomioistuin on tarpeeton!

Korkeimman oikeuden presidentti Tatu Leppänen on yksi parhaita oikeudentuntijoita maassamme. Ei sitä muuten tuollaiseen asemaan pääsisikään. Mutta kärsiikö hän kenties dementiasta? Kysymys Tatu Leppäselle: mitä tarkoittaa vallan kolmijako oppi?

Kuva on linkki lehtiartikkeliin.

Totta se on! Tatu Leppänen todellakin ehdottaa, että KKO (jäsenet) voisivat osallistua lainsäädännön valmisteluun!

Mitä se takaisi? Entistä varmempaa olisi, että kun joku rohkenisi väittää, että jokin laki on perustuslain vastainen, niin KKO:n tuomio olisi: ”ei se voi olla, mehän olemme lain valmisteluun osallistuneet”.

Presidentti Leppänen ei ymmärrä!

Niin se on. Leppänen ei ymmärrä mitä ne oikeudellisesti valveutuneet ihmiset, jotka vaativat Suomeen perustuslakituomiistuimen perustamista, minkä puuttumista Suomesta aika ajoin ulkomaillakin ihmetellään, ajavat takaa.

Yleensä kyllä Suomen lainsäädäntö on perustuslain mukaista – en muuta väitä. Mutta varmaa on, että joskus tulee yksittäisiä tilanteita joita ei ole osattu ottaa huomioon kun lakia on säädetty. Korkeimmat oikeudet eivät yleensä rohkene lähteä noissa tapauksissa antamaan ratkaisua sillä perusteella, että laki on ollut perustuslain vastainen – miksikö ei?

Hyvä kysymys… sillä jos KKO/KHO noin tekisi niin se tulisi samalla tavallaan lausuneeksi, että lainvalmistelu on ollut puutteellista, ja mihin se voisi johtaa? Aivan – sama tilanne olisi jos asian toteaisi perustuslakituomioistuin, vai olisiko?

Itse kannatan sitä, että Suomeen perustettaisiin perustuslakituomioistuin. Pätkääkään en kannata sitä, että KKO, tai sen jäsenet, millään tavalla osallistuvat lainsäädäntötyöhön. Muitakin asiantuntijoita Suomessa on.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu