Kohtaanto ongelma – ei oo todellista

Töitä olisi, mutta tekijöitä ei ole.

Työttömiä on runsaasti, mutta sopivia töitä ei ole – tai työt ovat väärässä paikassa.

Voisivatko työpaikat muuttaa, edes osittain?

Vuokralla asuvan nuoren sinkkunaisen on helppoa muuttaa työn perässä.

Miten työn perässä muutto onnistuu 10 ja 13 vuotiaiden lasten yh-isältä? – onko lapsilla sananvaltaa? Onko muutto lasten etu?

Osaaminen voi olla ongelma. Joku saattaa olla kouluttautunut täysin väärälle alalle => sitä työtä pitää ottaa vastaan, olet merkonomi, kaupan kassalle siis!

Kerhon rahastonhoitajana toiminut mies ei kassahommiin kelpaa, ei kelpaa eded paskaa lapioimaan koska ei aikoinaan käynyt ammattikoulua.

Palkanlaskentaohjelman ohjelmoinut ei kelpaa palkanlaskijaksi. Kun ei ole alan koulutusta – monet TES: hän kyllä tuntee, mutta se ei auta.

Lääkelaskentaa sisarensa lapsille opettanut ei ole pätevä mihinkään, vaikka on sähköasentaja ja tuntee cosini fiit, mutta kun toinen käsi ei toimi.

Tutkinto ratkaisee, ei osaaminen. Tai niin no, hivenen joustetaan jos muutat Suomeen töiden vuoksi. Silloin riittää se, että osaat!

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu