Kondomeja kaikille!

Suomessa on monia kuntia jotka tarjoavat maksuttoman ehkäisyn. Se minkä ikäinen ja millä ehdoilla maksuttoman ehkäisyn saa riippuu kunnasta.

Tyypillinen ikäraja maksuttomalle ehkäisylle on 20 tai 25 vuotta. Mieluummin ehkäisy tarjotaan naispuoliselle: miehille tarjolla vain kondomeja!
”…nuorille tarjotaan yleisimmin jokin pitkäkestoinen ehkäisymenetelmä, mutta kondomien tarjoaminen vaihtelee kunnittain.”

”Ongelmallista on myös, että osassa kunnista maksuton ehkäisy koskee vain yhtä ehkäisyvälinettä nuorta kohden. Käytännössä maksuttoman hormonaalisen ehkäisyn valinnut nuori ei siis saa maksuttomia kondomeja näissä kunnissa.”

Itse pidän yhtenä ongelmana myös sitä, että maksutonta ehkäisyä tarjotaan tyypillisesti vain oman kunnan asukkaille, usein myös kunnassa opiskeleville. Sen sijaan kunnassa muuten oleskelevat jäävät maksuttoman ehkäisyn ulkopuolelle.

Miettikääpä tilannetta:

  • ikäraja 20v.
  • tyttö 21v. asuu paikkakunnalla jolla 20 ikävuoteen saakka saa maksuttoman ehkäisyn
  • poika 19v. asuu toisella paikkakunnalla jolla ei tarjota maksutonta ehkäisyä, hän siis seurustelee tuon 21v. tytön kanssa.
  • yhdenvertaista – kyllä joo? tai no!

 

Toimeentulotuen saajien ilmainen ehkäisy?

”Toimeentulotuesta annetun lain mukaisiin perusosalla katettaviin menoihin kuuluvat muun muassa vähäiset terveydenhuoltomenot. Toimeentulotukilaskelmassa oli otettava huomioon lisäosalla katettavina menoina lääkärin määräämistä lääkkeistä aiheutuvat menot, mukaan lukien lääkärin määräämät «ehkäisypillerit». Koska hallinto-oikeudella sekä sosiaali- ja terveyslautakunnalla oli ollut asiasta toinen käsitys, asia palautettiin lautakunnalle uudelleen käsiteltäväksi.”

Jos ehkäisyyn haluaa käyttää kondomeja, niin niitä ei köyhälle toimeentulotuen saajalle makseta. Erinomaista vaiko vaan hyvä juttu?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu