Konkludentti kielto – saako poliisi puhua p…..

Kirjoitin sitten Syyttäjälaitoksen Jonna Laimiolle (ynnä muille) 😀


To: Jonna Laimio
Viite:  Tero Kekki, Aluesyyttäjä, Apulaispäällikkö (sähköposti 18.6.2021, liite)
Tervehdys,
Hei, Salonsaaren tiedossa on ollut, kuten hovioikeuskäsittelynkin materiaalista ilmenee, hyvissä ajoin ennen käräjäoikeuskäsittelyä tieto siitä, että sairaalan tiloissa saa kuvata, kuten olen tehnyt (odotustilassa) – kts. Pirkanmaan käräjäoikeuden päätös.
– se että joku henkilö on sairaalan, tai vaikkapa sukupuolitautien poliklinikan odotustiloissa, ei tarkoita, että hän olisi siellä potilaana.
Salonsaari ei ole ottanut huomioon käräjäoikeuden aiempaa päätöstä (kts. kirjeenvaihto). Lisäksi Salonsaari on väittänyt, että potilas olisi kieltänyt kuvaamisen, joka kielto Salonsaaren mukaan on toisella videolla – kummalla – kummallinen kielto, konkludenttikö?
– jos kuvaan paikassa jossa kuvaaminen on perusoikeutena sallittua niin pitääkö kysyä lupa jokaiselta kuvattavalta – miksi?
– en toki epäile etteiko poliisi (etenkin Salonsaari lupaa kysyisi, jopa torilla).
Toisella videolla toki eräs potilas vilkaisee kameran suuntaan mihin tapahtumaan lienee syynä vartijan ”möykkääminen”.
– potilaan henkilöllisyys lienee selvitettävissä. Hän on ainoa videolle ”joutunut/päässyt” potilassa” [salassapidettävä kuvan osa]!
Salonsaari on siis oikeudessa väittänyt, että toisella videolla potilas kieltää kuvaamisen. Kummalla videolla ja missä kohdassa (videot liitteenä).
– videot ovat saatavilla myös Vaasan hovioikeudesta.
Onko siis Porin poliisin Rikoskomisario Erik Salonsaari toiminut virkavelvollisuuksiensa mukaisesti poliisina väittäessään oikeudessa, että potilas on kieltänyt kuvaamisen kuten videolta ilmenee?
Onko niin ikään Salonsaari toiminut virkavelvollisuuksiensa mukaisesti vaatiessaan takavarikkoa vaikka hänen tiedossaan on ollut Pirkaanmaan käräjäoikeuden päätös?
Salonsaaren ilmeisenä tarkoituksena on ollut saada minut syytetyksi ja tuomituksi salakatselusta – vai kuinka?
onko Salonsaarella ollut oikeus esittää perätön väitteensä oikeudenkäynnissä poliisin asemassa virkavastuulla?
Kyseisen kuntayhtymän sairaaloissa on yhä voimassa samainen perusoikeuksia rajoittava kuvauskielto, jota koskeva päätös on perustunut puutteellisen selvitykseen, joka päätös pitäisi poistaa. Toki nykyisin enää vartijat eivät puutu siihen jos odotustiloissa valokuvaan – heidänhän tuleekin suojata oikeuttani kuvata. Mutku..
Juhani Vehmaskangas
[turvakielto]
Pori, p. 045 2345936

No joo – lienee niin, että minulla on ”valikoiva kuulo”?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu