Korkeakoulutuksen tasoa on PAKKO nostaa!

Kyllä! Niin se on!

Pari viikkoa LISÄÄ koulutusta likimain alalle kuin alalle, niin ammattikorkeakouluissa, yliopistoissa, kuin korkeakouluissa.

Mitä pitäisi opettaa tuolla kahden viikon kurssilla?

  • perusoikeuksia
  • havainnointia
  • ajattelua

Ainakin noita kolmea, etenkin;

  • poliiseille
  • hoito-alalle
  • sosiaalialalle

Ehkä noita mainitsemiani asioita pitäisi opettaa jo ylä-asteella, tai toisella asteella. Olisiko syytä jotain noista opettaa jo ala-asteella?

Opettaa pitäisi ajoissa tottakai. Korkeakoulututkinnon hyväksytty suorittaminen edellyttäisi, että pitäisi olla suorittanut hyväksytysti noita asioita koskeva tentti. Tuon tentin jälkeen voitaisiin pitää selvänä, että ”vahingossa” ei toimittaisi noiden tentittyjen asioiden kyseessä ollen väärin.

Asiasta olisi ainakin se hyöty, että viranomaisten virheet noissa asioissa lakkaisivat kuormittamasta valvontakoneistoa. Virheitä kun ei kukaan tekisi, paitsi tahallaan – mutta siltikin olisi helpompaa, koska jopa poliisi osaisi ja ymmärtäisi, tietäisi.

KYLLÄ

Paljon muutakin pitäisi opettaa. Sellaisia asioita joista nykyisin ei missään opinahjossa puhuta halaistua sanaa.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu