Korona – ketä pitäisi uskoa? THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salmista vai asiantuntijaa?

Koronasta liikkuu paljon (höpö)puhetta.

Tietoa on vähän, sen THL:N Mika Salminenkin myöntää. Mutta paljon Salminen myös tietää! Salminen oli TV:ssä kertomassa koronan tarttumisesta ensimmäisten joukossa. Kirjoitin asiasta tuolloin: Salminen totesi (23min.) [lyh]: ”korona tarttuu pääasiassa kosketustartuntana ja pisaratartuntana. Ilmatartuntana se ei tartu.” – ”[jotta tartunnan saisi] pitää olla lähellä [viruksen kantajaa] ja kohtuullisen pitkään, että 15 minuuttia on laskettu, että se aika on niinku lähikontaktissa.

Ihmisillä on huoli siitä miten korona tarttuu eri pinnoilta joita arkielämässä kosketellaan: ovenkahvoista, ostoskärryistä, jne.

Salminen rauhoittelee: ”…varoittelut viruksen tarttumisesta pinnoilta muuten kuin aivan tuoreista eritteistä eivät ole relevantteja arkielämässä. Pintahygienia on sen sijaan olennaista terveydenhuollon puolella, missä potilailla on usein keskimääräistä pahempia oireita.” Eli korona ei tartu pinnoilta paitsi terveydenhoidon yksiköissä. Uskoo ken tahtoo!

Minä luotan enemmän omaan näkemykseeni ja dosentin asiantuntemukseen. Dosentti (*/erikoisasiantuntija) kertoo:
*/Jyväskylän yliopiston solu- ja molekyylibiologian dosentti Varpu Marjomäki.

”Koronavirus voi elää kuntosalin laitteessa tai buffetlounaan kauhassa jopa yhdeksän päivää”

Voi herranjestan minkälainen Mika oli hän, on hyvä ettei Salmisia ole enemmän…
(on minun näkemykseni)

Jos luotat Salmisen lausuntoihin niin voit huoletta olla koronapotilaan luona, suudella häntä, jne. kunhan ”akti” kestää alle viisitoista minuuttia. Eikä huolta siitä, että pinnoilla olisi virusta – paitsi tietysti jos olet terveydenhuollon yksikössä.

”Koronaviruksella on rasvakuori, jonka voi liuottaa saippualla tai väkevällä viinalla.” [dosentti Varpu Marjomäki.]

Hetkeäkään en epäile sitä, etteikö juuri Mika Salminen olisi pätevä tehtäväänsä ja nimenomaan oikea henkilö antamaan lausuntoja siitä miten korona tarttuu ja miten siltä voi suojautua. Hyvä, että THL:ssä on Mika Salminen! JEES, huraa!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu