Korona – kiihtymisvaihe – leviämisvaihe – vaarallisuus – alueellisuus

Korona on tappavan vaarallinen sairaus, joillekin – ei kaikille. Sama pätee influenssaan.

Nykytilanteen hoitamisen osalta voidaan positiivisena pitää ainakin sitä, että rajoitukset ovat enemmän alueellisia, kuin mitä ne olivat keväällä. Ovatko rajoitukset kuitenkaan riittävän alueellisia?

Nythän tilanne on sellainen, että rajoitukset ovat maakunnittaisia. Olisiko mahdollista toimia kunnittaisin rajoituksin? Esimerkiksi Satakunta on nyt kiihtymisvaiheen maakunta, miksi? Siksi, että Pohjois-Satakunnassa, Pirkanmaan tuntumassa, tautia esiintyy merkittävästi enemmän kuin Etelä-Satakunnassa, kuten Nakkilassa.

Eikö olisi järkevää kohdistaa rajoituksia tarkemmin?

Koronarajoituksista on paljon hyötyä!

Siitä, että ihmiset käyttävät mm. maskia ja pitävät turvavälejä on hyötyä. Sellaista hyötyä jota kaikki eivät ymmärrä. Korona-toimien ansiosta ainakin Suomessa on vähemmän flunssaa ja influenssaa.

Rajoitukset, kuten myös suositusten johdosta toteutetut rajoitustoimet, vaikuttavat viruksen muuntumiseen. Tiedepiireissä kyllä tiedetään, että mitä nopeammin virus kykenee leviämään, niin sitä helpommin virus ärhäköityy ja muuntuu vaarallisemmaksi.

Viruksen leviämistä vaikeuttavilla toimenpiteillä on  virukseen päinvastainen vaikutus. Kun viruksen leviäminen vaikeutuu, niin viruksesta tulee ”leppoisampi”, eli sen aiheuttama sairaus on lievempi. Yksi merkittävä tekijä on etenkin potentiaalisten viruksen uhrien esiintymistiheys. Mitä suurempi väestömassa, sitä helpompi viruksen on levitä ja ärhäköityä. Unohtaa ei pidä, että koronavirus pystyy käyttämään isäntänään myös eläimiä.

Ei koronavirus siis mitenkään tyhmä ole. Tavoite sillä on sama kuin kaikella elämällä: pysyä hengissä, saada jälkeläisiä.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu