Korona kriisin aika on vihdoin ohi

Koronapandemia on kestänyt parisen vuotta. Osa ihmisistä on joutunut pandemian johdosta pahaan pelkotilaan. He ovat kohdanneet kriisin!

Kriisitilaan ajautuneet ihmiset vaativat jopa pakkorokotusten käyttöönottoa – sekö heidät pelastaisi? (ehjä joo!)

Lyhyesti kriisistä: ”Kriisissä auttaminen rakentuu rauhalliselle kohtaamiselle ja läsnäololle. Tärkeää on ennen kaikkea kuunnella ja kuulla kriisissä olevaa; antaa tilaa hänen omille tuntemuksilleen ja ajatuksilleen.

Kriisiin liittyviä tunteita:

  • ahdistus
  • masennus
  • ärtyneisyys

Kriisin vaiheet:

  • Sokkivaihe
  • Reaktiovaihe
  • Käsittelyvaihe
  • Uudelleen suuntautumisen vaihe: Elämää kriisin jälkeen.”

Korona on jakanut ihmiset karkeasti kahteen ryhmään: rokotteen ottaneisiin ja rokottamattomiin. Rokottamattomia kriisitilaan joutuneet kutsuvat tyypillisesti rokotevastaisiksi. He eivät voi ymmärtää sitä, että joku vapaaehtoisesti jättää ottamatta rokotteen jonka ottaminen ei ole pakollista. Olen itsekin toistaiseksi rokottamaton.

Nyt jo noin puolet sairaalahoitoa vaativista potilaista on kaksi rokoteannosta saaneita. Osa on rokottamattomia, osa kertaalleen rokotettuja. Tilanne heikkenee nopeasti sillä vain viikkoa aiemmin kahden rokoteannoksen potilaista sairaalahoidossa oli vain 35%. Onko rokotteen teho heikentynyt vai onko virus muuntunut?

Mikäli sama vauhti jatkuu niin miten perustella rokotteen ottaminen jatkossa, ellei rokotetta muunneta. Onko pian jopa enemmistö hoitoa vaativista rokotettuja?

HEIKOMPIA PYRITÄÄN SUOJAAMAAN!

Yksi asia mihin koronatoimilla, kuten; maskeilla, desinfioinnilla, rokotteilla, pyritään on heikompien suojaaminen. Yhteiskunta näkee tärkeäksi, että jopa lyhyen elämänsä loppusuoralla olevat dementikot pidetään hengissä mahdollisimman pitkään – vaikka se merkitsisikin muiden ryhmien hoidon karsimista ja sitä kautta jopa kuolemia.

Olen suositellut, että kaikki elämänsä loppupuolella olevat ikäihmiset tekisivät hoitotahdon ja ilmoittaisivat omaisilleen, että heitä ei saa laittaa tehohoitoon.

TEHOHOITOKIELTO

Minä näen vanhojen ja raihnaisten tehohoitokiellon satsauksena yhteiskunnan hyvinvointiin. Kun tuolla tavalla hoitopaikkoja vapautuu nuoremmille, jopa pienille lapsille ja heidän vanhemmilleen, pystytään pelastamaan niitä henkilöitä joilla on todennäköisemmin elinaikaa vuosikymmenia kuin vuosia, kunhan pääsevät hoitoon ajoissa (sydänleikkaukset ja syöpähoidot ym.).

Jokainen meistä kuolee – mutta koska – vai kuoleeko? Itsestä en ole kyllä aivan varma, sillä: ”mikä pahan tappaisi?”

YHTEISKUNTA AVATTAVA

Fakta: korona ei ole katoamassa. Aikooko ihmiskunta elää kenties jopa vuosikymmeniä koronapandemian vankeina? Vai muuttaako yhteiskunta asennettaan tyyliin: vanhassa vara parempi. Vanhoina hyvinä aikoina.
– ennen kuolema oli normaali osa elämää. Vanhukset ja heikot kuolivat. Läheiset olivat rinnalla. Nyt läheiset saavat katsella koronaan kuolevaan lasiseinän läpi jos lainkaan, mutta ainakaan ei kädestä sovi mennä pitämään – miksi ei? Eikö kädestä voisi mennä pitämään ja juttelemaan elämän viimeisinä hetkinä, loppupäivinä, jos ei pelkäisi?

Ennen vanhaan kuolema hyväksyttiin, jopa influenssakuolemat hyväksyttiin, nykymaailma, tämän päivän Suomi, on WHO:n johtamalla virheellä saatu uskomaan, että kaikki voivat pelastua koronalta. Ottakaa rokote ja pelätkää. Koronan pelko on viisauden alku – vai olisiko se heikkouden ja tyhmyyden alku, ruumiillistuma?

LOPPU TULEE

Kyllä. Loppu tulee aikanaan. Mikäli yhteiskunta heti lopettaisi ylimitoitetun koronasuojautumisen niin se säästäisi paljon rahaa ja inhimillisiä voimavaroja. Eikö nyt ole jo aika hyväksyä, että korona tappaa ylikansoitetusta maailmasta heikot pois?

Tappaa korona varmasti joitain perusterveitäkin, mutko…
Voisiko yhteiskunta tulevaisuudessa olla kaikin puolin parempi jos lopettaisimme päättymättömän taistelun koronaa vastaan?

Epsilon tulee – oletko valmis?

 

 

 

<- HÄTÄJARRU!(?) – Eikä!

7.13 (nyt 7 tulevaisuudessa 13, vai miten?)

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu