Korona on tullut jäädäksen. Uuteen normaaliin on pakko sopeutua

Koronavirus muuntuu ja mm. Englannin variantti tarttuu herkemmin kuin alkuperäinen Covid-19.

On esitetty, että taudin voittamiseksi, ns. joukkosuojan saamiseksi, pitäisi rokottaa vähintään 70% väestöstä.

Jokainen varmasti ymmärtää, että joukkosuojan saamiseksi pitäisi rokottaa vähintään 70% kaikista maapallolla asuvista, ei pelkästään suomalaisista, ellei sitten maatamme täydellisesti eristetä.

Riittäisikö tuo 70%:n rokotekattavuus. Etenkin kun otetaan huomioon, että lapset toimivat usein viruksen oireettomina kantajina, tartuttajina. Lapsille sopivaa rokotetta ei ole – tai no…

Lapset laumaantuvat tarhoissa ja kouluissa. Onko etäopetus ja -tarhaus välttämätön edellytys taudin taltuttamiselle? Entä vanhusten eristäminen, jotta he saavat mukavia lisävuosia.

Yksi merkittävä seikka asiassa on, että maailmanlaajuisesti tuskin koskaan saavutetaan 70%:n rokotekattavuutta. Etenkin kun otetaan huomioon myös se fakta, vai liekö faktuuri, että eläimetkin pitäisi rokottaa jotta Covid-19 voitettaisiin.

Rokotteita on monia. Rokottaminen hidasta. Nenäsumuterokote on kehitteillä. Eräs totuus asiassa on sekin, että virus muuntuu, kuten muuntuu myös influenssa. Kysyä pitää: kuinka pitkään nykyiset rokotteet tehoavat? Koska pitää kehittää uusi rokotevariantti, samaan tapaan kuin influenssaan – joka vuosi?

Kyllä asia nyt on niin, todellakin, että korona tulee ihmis- ja eläinkunnan riesana olemaan vähintäänkin vuosikymmeniä. Minkälaisia toimenpiteitä, rajoituksia, pakkoja, on sitten järkevää toteuttaa jotta saamme riskiryhmäläisille muutamia lisävuosia?

Mikä on vanhuksen tai perussairaan elinvuoden hinta? Ei välttämättä rahassa, mutta rajoituksissa? Olemmeko valmiit rajoittamaan nykysukupolven elämää riittävästi ja riittävän pitkään? Mikä on rajoituksista saatava todellinen hyöty – entä haitat?

 

dav
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu