Korona – testaamisen ongelmat – henkilöstöpula (jota ei ole)

Eilinen (12.8.) A-Studio toi esiin koronatestaamisen ongelman Suomessa: RAHAA ON, mutta ei ole työntekijöitä!

Millaista osaamista vaaditaan…

Ennen kuin jatkat lukemista niin miellä se, että näen asiat omalla tavallani. Aliarvostanko hoitajia – mielestäni en.

Onko kyse osaamisesta. Onko kyse uskaltamisesta. Osaisitko sinä? Uskaltaisitko sinä?

Suomessa on pulaa hoitoalan työntekijöistä, mm. koronanäytteiden ottamiseen. Miten lienee… kauanko kestää, että normikansalainen oppisi ottamaan koronatestin toiselta henkilöltä? Pitääkö olla takana kolmen vuoden opinnot? Onko vaikeampaa kuin piikittäminen, verikoe (vrt. narkkarit).

Testaamisen toinen pullokaula on virusviljelyjen tekeminen.

”Virusviljelytutkimukset, myös erotusdiagnostiset virusviljelyt, tulee tehdä vain turvaluokka 3:n (BSL-3) kriteerit täyttävissä laboratorioissa. ”

Kuten edellä totesin niin nenänielunäytteen (mielestäni) oppii likimain kuka tahansa ottamaan melko lyhyen koulutuksen jälkeen (min/h.?)

Vaativampi tehtävä on virusviljelyt. Covid-19:n osalta homman oppii varmasti nopeasti – vai pitäisikö olla laborantti jotta voi viljelyn toteuttaa?

Suurin ongelma on tilojen puute. Mistä tähän hätään saadaan BSL-3 luokan labroja, vaikka näytteitä pystyttäisiinkin ottamaan.

BSL-2 tason labrat

Olisiko niitä mahdollisuus hyödyntää, poikkeustilanne kun on päällä. Kun vaan työntekijöillä olisi riittävä suojavarustus jne.?

Valmiuslaki

Antaisiko sen käyttöön ottaminen mahdollisuudet järkevään toimintaan, kuten mahdollistaisi kouluttamattomien henkilöiden pikakouluttamisen yksittäisen tehtävän osaajaksi, sekä sitten toiminnan tuossa tehtävässä kunnes henkilö itse sairastuisi, tai pandemia olisi ohi.

 

 

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu