Koronakuolemien hinta suomalaisille on ”kohtuullinen”

Kuinka suuriksi nousevat koronan kustannukset Suomessa jos epidemian huippu on, kuten THL:n Mika Salminen arvioi, vasta syksyllä?

Hintaan vaikuttavat tottakai kaikki rajoitustoimet, joiden myötä varmasti useita yrityksiä menee konkurssiin. Toiseen suuntaan saattavat vaikuttaa uudet innovaatiot.

Rajoitustoimet toki takaavat, että terveydenhoidon kapasiteetti riittää. On se ainakin toistaiseksi riittänyt. Se on riittänyt jopa odotettua paremmin.

Mielestäni on kuitenkin aiheellista kysyä: kuinka monta elinvuotta rajoitustoimilla onnistuttiin, ja onnistutaan, ostamaan.

Lapset ja nuoret maksanevat epidemiasta suurimman hinnan. Onko hinta kohtuullinen? Onko se sellainen, että voimme luottaa siihen, että kun nykyiset keski-ikäiset, ja myös nuoremmat, päättäjät, saavat yhtä hyvän hoidon kuin mitä nyt pyrimme kaikille takaamaan.

Missä määrin tulevaisuudessa otetaan huomioon hoitotoimenpiteillä saatavissa olevien lisävuosien hinta-laatusuhde? …laulun arvoinen. Jokainen elämä on Tärkeä – mutta kenelle ja miksi?

 

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu