Koronalla rahastaminen onnistuu. Osa ihmisistä luottaa absurdeihin väitteisiin
Koronakin on synnyttänyt lieveilmiönä erilaisia konsteja rahastaa hyväuskoisia hölmöjä.
Tri Tolonen: ”C- ja D-vitamiinit on nyt vihdoin hyväksytty hoitokeinoiksi koronavirusta vastaan. Vitamiinien odotetaan säästävän tuhansia ihmishenkiä ja terveydenhuollon kustannuksia, kirjoittaa tohtori Mercola verkkosivullaan. Hän on haastatellut asiassa USA:n johtavia asiantuntijalääkäreitä. Irlannissa, Italiassa, Intiassa, Ukrainassa ja muualla suositellaan nyt ikäihmisille ja muillekin D-vitamiinia suojaksi koronaa vastaan.”
Ilmeisesti C-vitamiinilla todellakin on jonkinasteinen vaikutus koronavirukseen. D-vitamiininlla sellaista ei ilmeisesti ole. Mikä tahansa vitamiini on myrkyllistä jos sitä syö liikaa. D-vitamiinia ei pitäisi syödä enempää kuin 50 µg/vrk. Jälleen kiinnitän huomiota siihen, että merkitystä on tottakai sillä syökö tuon määrän 50kg:n painoinen laiskottelija vai 100kg:n painoinen raskasta ruumiillista työtä tekevä aktiiviliikkuja.
Prof. Juhani Knuuti: ”C-vitamiini on saanut koronavirusepidemian aikana absurdin roolin, sanoo terveyshuuhaasta kirjoittava professori. Professori Juhani Knuuti on lukenut netistä, kuinka koronaviruksen ehkäisyyn ja hoitoon on suositeltu muun muassa kalaöljyä, hopeavettä, jalkakylpyjä ja läheisyyttä.”
Kaikki valistuneet ihmiset tietävät hopeaveden vaarat. Kuulutko sinä tuohon joukkoon? Jalkakylvyistä keinona ehkäistä koronaa tuskin on ainakaan kovin suurta haittaa, kunhan vettä ei lopuksi juo vaan hävittää sen asianmukaisesti myös käsihygieniasta huolehtien. Uskallan väittää, että läheisyys ehkäiseen sairauksia vaikkakaan ei merkittävissä määrin. Tietysti vain siinä tapauksessa, että läheisyyttä toisilleen tarjoavat ovat molemmat terveitä. Varmasti asia on myös niin, että läheisyydestä jokainen sairastunut lähtökohtaisesti nauttii. Kyllä se vaan on mukavaa kun joku kiva ihminen vaikkapa päätä silittää!
Porin kaupunki joutui puuttumaan: Luontaistuote- ja homeopatiaputiikki väitti C-vitamiinia koronan hoitomuodoksi.
Hyvä kun muistutit. Otin juuri päivän D-vitamiinin. Rainbow 120 tablettia, hinta 2,99 € Prismoissa. Siis 0,75 € kuukaudessa. Ei kaada kenenkään taloutta.
Ilmoita asiaton viesti
Suihke on kuulema tehokkaampi silloin kun täyttää perusvaraston.
Ilmoita asiaton viesti
Rahastakoon kukin millä haluaa ja käyttäköön ihmiset rahansa miten haluavat. Mikä tässä yhtälössä on ongelma?
Ilmoita asiaton viesti
” D-vitamiinia ei pitäisi syödä enempää kuin 50 µg/vrk. Jälleen kiinnitän huomiota siihen, että merkitystä on tottakai sillä syökö tuon määrän 50kg:n painoinen laiskottelija vai 100kg:n painoinen raskasta ruumiillista työtä tekevä aktiiviliikkuja.”
Mistä tuon luvun 50 ug/vrk repäisit? Mielestäni ei kannata suinpäin aloittaa ottamaan ollenkaan ennekuin on antanut labratestin ensin. D-vitamiinin pitoisuuteen vaikuttaa paljon auringon valon varastoituminen ihon alle ja lisänä D-vitamiinia sisältävät ruuoat. Oletko lukenut Arvo Ylpön ajoista? Silloin kun vääräsäärisillä ja laihoilla lapsilla oli jo hätätila Ylppö määräsi kiireimmiten 100 ug/ vrk annoksia vauvoille injektioina. Ja myöhemmin sitä aika karsean makuista kalamaksaöljyä.
Ilmoita asiaton viesti
Mainitsemissani Rainbown tableteissa on juuri tuo 50 µg, joten kai se on todettu myös turvalliseksi määräksi.
Ilmoita asiaton viesti
Muistan neurologin määränneen juuri tuon 50 ug/vrk koska potilas ei liiku eikä halua oleskella auringossa eikä juuri ulkonakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Riittävä C- ja D-vitamiinin ja muidenkin vitamiinien ja ravinteiden saanti lisää vastustuskykyä. Näistä eniten puutetta on D-vitamiinista. Veren optimaalinen D-vitpitoisuus on noin 75 – 110 nmol/l. Suomessa monilla on edelleen liian matalat arvot. Luulen että tilanne on korjaantumassa koronaviruksen ilmaantumisen myötä, D-vitamiinista on puhuttu sen verran paljon 🙂
Lääkärien suositus on että pitkäaikaisessa käytössä maks. 50 mikrogrammaa/vrk. Väliaikaisesti voi käyttää enemmänkin ja jotkut käyttävät säännöllisesti jopa 100 mikrogrammaa/päivä. Kannattaa kuitenkin varuilta käydä verikokeissa mittauttamassa D-vitamiinipitoisuuden jossain vaiheessa, ettei tule popsittua liikaa.
Minä käytän tavallisesti 20 mikrogrammaa D-vitamiinia + mitä ruuasta tulee. Nyt olen väliaikaisesti nostannut annosta 40 mikrogrammaan koronaviruksen johdosta.
Ilmoita asiaton viesti
Täyttä asiaa!
Ilmoita asiaton viesti
Aiheesta on kirjoittanut myös lääketieteen tohtori professori Juhani Knuuti.
Lainaan tähän hänen kirjoituksestaan osan. Jokainen keskenään luonnollisesti miettii D vitamiinin käytön tarpeellisuutta.
” Varsinaisia hoitotutkimuksia on toistaiseksi julkaisu vain kaksi:
Pienessä kohorttitutkimuksessa 17:lle sairaalahoitoon otetuille potilaille annettiin D-vitamiinia (25 mikrogrammaa/vrk), magnesiumia 150 mg ja B12-vitamiinia 200 mikrogrammaa päivässä. Näitä potilaita verrattiin edeltävästi hoidettuihin 26 potilaaseen. Tutkijat raportoivat, että hoitoryhmän potilaat tarvitsivat merkitsevästi vähemmän tehohoitoa ja happea. Tutkimuksessa on merkittäviä rajoitteita. Rekrytointi tapahtui tammi-huhtikuussa ja on erittäin todennäköistä, että alkupään vertailuryhmän potilaiden hoito ei ollut samanlaista kuin hoitoryhmässä myöhemmin keväällä. Vertailuryhmä oli myös selvästi iäkkäämpi. D-vitamiinipitoisuutta ei mitattu.
Espanjalaisessa satunnaistetussa avoimessa pilottitutkimuksessa 50 Covid-infektion vuoksi sairaalahoitoon otettua potilasta sai suun kautta D-vitamiinivalmistetta (kalsifediol, ensimmäisellä viikolla suuri annos (532+266+266 mikrogrammaa) ja sen jälkeen 266 mikrogrammaa viikossa muun hoidon ohessa. 26 potilaan vertailuryhmä sai tavanomaisen muun hoidon. Tehohoidon tarpeessa oli suuri ero hoitoryhmän eduksi (1/50 vs. 13/26). D-vitamiinihoitoryhmässä ei kukaan kuollut, vertailuryhmässä kuoli 2 potilasta. Ryhmät olivat kohtalaisen samankaltaisia ennen hoitoa, ainoastaan verenpainetautia oli verrokkiryhmässä enemmän. Tässäkään tutkimuksessa D-vitamiinin tasoja ei mitattu ennen hoitoa. Emme siis tiedä olivatko potilaat D-vitamiinipuutteisia vai ei. Tutkimus oli pilottitutkimus meneillään olevalle suuremmalle tutkimukselle. Rekisteri-ilmoituksen mukaan varsinaisen tutkimuksen rekrytointi olisi pitänyt päättyä viime elokuun lopussa mutta sitä ei ole kuitenkaan vielä julkaistu.”
https://blogit.ts.fi/terveys-tiede/d-vitamiini-ja-covid/
Ilmoita asiaton viesti
Korkea verenpaine oli ainakin vielä keväällä kaikkein suurin riski perussairauksista kuolla koronaan. Nykyään veritulppien vaara ymmärretään hoitaa pois lääkityksellä.
Ilmoita asiaton viesti
Harmi, ettei mitattu.
Ilmoita asiaton viesti