Koronan turhat torjuntatoimet (käsidesi ja muut myrkyt)

Koronaepidemia ei tällä hetkellä ole kovin paha täällä Suomessa. Mutta mitä tapahtuu kun kesälomat päättyvät, ihmiset palaavat töihin ja kouluihin?

Miten voimme estää koronatartuntoja?

Kumpi on parempi: käsien pesu aika ajoin vedellä saippuan kanssa, vai silloin tällöin ”desinfioida” kädet käsidesillä? Tuosta asiasta keskusteltiin Ylen aamussa 25.3.: ”Saippuan yhteys matematiikkaan, epidemioiden mallinnus ja psykologinen uhka”

Etenkin lapsiperheissä pitäisi miettiä, lasten ikäkin tottakai vaikuttaa, että onko ideaa hankkia kotiin kallista käsidesiä.  Pärjäisivätkö kaikki huolellisella käsienpesulla, jota voi suositella ensisijaiseksi virustorjuntakeinoksi ihan kaikille.

Aasiassa koronaan suhtaudutaan vakavammin kuin Suomessa. Vakavammin kuin Euroopan maissa yleensä. Tosiasiassa aasian maissa kyse on suurelta osin siltä, että ihmisiä vakuutellaan siitä, että viranomaiset toimivat, tekevät kaikkensa. Itse asiassa jo se rauhoittaa alueen asukkaita jos suojavarusteissa joku vaikka pelkkää vettä suihkuttelee kaduille, mutta mitä oikeasti suihkutetaan? Tuskin ainakaan viinaa.

Katuja myrkytetään, koska pelätään kaiketi, että virukset mm. kadun pinnasta ihmisten suihin hyppäävät, kuin ”kengurupunkit”. (lat. Acari Macropus saliente )

Toisaalta pidetään selvänä, että virusuhka on nopeasti ohi. Mitkä ovat myrkyttämisen todelliset hyödyt vs. haitat?

Nguyen Huu Tan:”Meidän terveysministeriömme on saanut paljon kokemusta koronan ensimmäisestä aallosta. Tämä menee siksi varmaan pian ohi”

Miten meidän käy täällä Suomessa. Alkuvaiheessa taudin leviämisen riski Suomessa oli hyvin pieni. Ainakin THL:n johtaja Mika Salminen pelkää nyt, että korona iskee vahvasti syksyllä – vai pelkääkä hän kuitenkaan, ja jos niin mitä? Varmaa on ainoastaan, että Suomeen tulee koronan toinen aalto! Kirjoitan asiasta lisää jo 1.8.2020 🙂

 

(**:00)

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu