Koronapassin seurauksena rikosilmoituksia

Suomessa on saatu käyttöön koronapassi. Koronapassi mahdollistaa pääsyn määrättyihin paikkoihin rajoitustoimista huolimatta.

Koronapassissa on QR-koodi. Rajoitustoimien alainen yritys vapautuu soveltamasta rajoituksia kun ei päästä tiloihin henkilöitä ilman koronapassia.

Passin QR-koodi luetaan erityisellä sovelluksella joka ei paljasta kaikkia koodin sisältämiä tietoja. Yleisesti on kuitenkin saatavilla sovelluksia joilla pystyy lukemaan kaikki koodiin tallennetut tiedot. Se antaa mahdollisuuden väärinkäytöksiin.

Koronapassin vuoksi ainakin laillisuusvalvontaviranomaiset (lähinnä oikeusasiamies) saavat töitä. Ihmiset tekevät kanteluita. Pidän hyvin todennäköisenä, että tulemme kuulemaan myös rikosilmoituksista, koska on joukko ihmisiä jotka eivät voi koronapassia saada eivätkä he voi itse mitenkään asiaan vaikuttaa.

Ehkä kuitenkin rikosilmoituksilta, tai ainakin tutkinnoilta vältytään, koska poliisi ei osaa.

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu