Korona muuntuu normaaliksi flunssaksi – uutisointi osin virheellistä

Uutisissa on viime päivinä kerrottu korona tartuntojen lisääntymisestä.

Lisäksi on väitetty, että rokotteiden ansiosta harvemmat tarvitsevat sairaalahoitoa – osin totta: https://www.suomenmaa.fi/uutiset/thl-ja-stm-rokotteiden-ansiosta-sairaalahoidon-tarve-ei-enaa-nouse-samaa-tahtia-koronatartuntojen-kanssa-epidemiatilanne-silti-huolestuttava/

Rokotteet tottakai auttavat iäkkäitä ihmisiä. Nuoriakin, kaikkia niitä joilla on riski saada vakava tautimuoto. Yhtä tärkeä tekijä kuin rokotukset on muukin suojautuminen: maskien ja käsidesin käyttö. Toki liiallinen käsidesin käyttäminen saattaa aiheuttaa muita ongelmia.

Näyttää siltä, että tulevaisuudessa, koronan kohtuulliseksi lievennytttäkin, kauppojen ym. liikkeiden sisäänkäyntien yhteydessä tulee olemaan saatavilla käsidesiä => flunssat vähenevät.

Korona rinnastetaan ehkä jo ensi vuonna (”epsilon”) tavalliseen flunssaan?

Viime vuonna (29.11.2020) kirjoitin: ”Rajoitukset, kuten myös suositusten johdosta toteutetut rajoitustoimet, vaikuttavat viruksen muuntumiseen. Tiedepiireissä kyllä tiedetään, että mitä nopeammin virus kykenee leviämään, niin sitä helpommin virus ärhäköityy ja muuntuu vaarallisemmaksi.

Viruksen leviämistä vaikeuttavilla toimenpiteillä on  virukseen päinvastainen vaikutus. Kun viruksen leviäminen vaikeutuu, niin viruksesta tulee ”leppoisampi”, eli sen aiheuttama sairaus on lievempi.”

Voidaanko todeta, että nykyinen koronan valtavariantti, delta, aiheuttaa merkittävästi lievemmän sairauden kuin mitä aikoinaan brittivariantti? Odotetaan tyytyväisinä ensi vuotta ja epsilonia!

Ei kuitenkaan ole syytä uutisoida faktoina epävarmoja ”tietoja”, se syö luottamusta.

 

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu