Kulttuurialan ongelma: perusturva ei riitä elämiseen => kirje ministereille
”Koska ja minkälaisia tulonmenetyksiä korvaavia lisäavustuksia on tulossa taloudelliseen ahdinkoon ajetuille kulttuurialan freelancereille ja yksinyrittäjille sekä heidän työstään riippuvaiselle henkilökunnalle?
On välttämätöntä tukea organisaatioita, jotta taiteen rakenteet eivät sorru. Samalla täytyy korvata tulonmenetykset myös kaikille freelancereille sekä pien- ja yksinyrittäjille, joilta ammatin/elinkeinon harjoittaminen on tällä hetkellä estetty. On syytä huomata, että organisaatioille ja tapahtumille myönnettävät tuet eivät käytännössä auta freelancereita lainkaan,
vaan ne jäävät yhteisöjen käyttöön. Korvausten täytyy olla riittäviä ja niiden jakautumisen täytyy olla oikeudenmukaista. Alan järjestöjen asiantuntemus on otettava huomioon tukien jakoprosesseissa. Avustusten kanavoiminen ainoastaan Business Finlandin ja Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) kautta on sysännyt lukuisat taiteilijat korvausten ulkopuolelle
avustuksiin liittyvän lainsäädännön takia.”
PERUSTURVA
Onko nyt niin, että Suomen perusturva on liian pieni kulttuurialan toimijoille?
Pitäisikö todellakin joillakin tietyilla aloilla toimiville olla parempi perusturva. Vai päteekö kaikkiin: älä säästä rahojasi vaan ryyppää ja rällää ne? Nyt kun joidenkin pitää käytää omaisuuttaa elämiseen niin ”hei haloo” – vai miten? (ainakin osin).
Forum Artisin kirje kokonaisuudessaan täällä – klik!
Ei minulla muuta.
Paitsi…
- Mikä vaikuttaa eniten siihen luetko jonkin blogikirjoituksen?
- Kirjoitatko itse blogia (puheenvuoroon)?
- Kommentoitko blogikirjoituksia?
- Pitäisikö blogilistassa näkyä otsikon lisäksi ingressi?
> Mikä vaikuttaa eniten siihen
> luetko jonkin blogikirjoituksen?
Otsikko. Jos otsikosta herää uskomus, että aihe on kiinnostava, klikkaan auki.
Harvemmissa tapauksissa muutamaa blogistia en lue, mm yhtä kirjailijaa jonka kommentointi on suljettu, ja joitakin tyyppejä joiden kirjoitusten sisältö tuottaa pettymyksen liian usein.
Ilmoita asiaton viesti
Minäkin yleensä luen juttuja otsikon perusteella. Tuon ”ingressi” olisi tarpeen – aiemmin tilanne oli siinä mielessä parempi.
Tämän kirjoitukseni kysymys kuuluu: Kun joiltakin on koronan vuoksi loppuneet vakityöt (työsuhteessa) niin eikö heillekin pitäisi menetykset korvata noin: ”Korvausten täytyy olla riittäviä ja niiden jakautumisen täytyy olla oikeudenmukaista.”
Sen sijaan nyt moni tippuu Kelan peruspäivärahalle ja jopa toimeentulotuelle, kuitenkin pitää maksaa lainat, osamaksut sun muut! Elääkin pitää: ostaa ruokaa, soitella puhelimella, käydä netissä…
– ja kaikki tuo maksaa!
Ilmoita asiaton viesti