Kummallisia näkemyksiäni luettavaksi ajatteleville ihmisille… (+ lapsilisä pois, asumistuki tilalle)

SAIMAANNORPPA

Topias-saimaannorppa saa Korkeasaareen oman altaan. Tähän saakka hän on ollut saukkojen altaassa. Palauttaminen luontoon on mahdotonta koska Topias saattaa olla sairas – mutta mistä?

Voitaneen pitää varmana sitä, että Topias on todella mielissään kun saa oman altaan jossa voi sitten viettää aikaa ihan yksinään. Yksin omassa altaassa on saimaannorpalle luontaista käytöstä kautta vuoden. Tärkeintä tottakai on, että Korkeasaaressa voidaan oppia miten norppaa on järkevää tarhata. Topiaksen onni, että jäi henkiin! Oikeastiko?

* * *

LAILLISUUSVALVONTA

Oikeusasiamiehen juhlavuosi on nyt! Toimintaa rasittaa jatkuvasti kasvava ongelma: ihmiset ovat entistä paremmin tietoisia kantelumahdollisuudesta ja kantelujen määrä vuosi vuodelta kasvaa. Laillisuusvalvonnalla on välillä työtä ja tuskaa kun pitää miettiä miten perustella se, että viranomainen on toiminut oikein, ainakin melkein. Siis siinä määrin oikein, että käsitys tai huomautus on riittävä sanktio. Voitaisiinko jossain vaiheessa alkaa olettamaan, jopa pitämään selvänä, että kun jostain asiasta on olemassa laillisuusvalvojan linjaus, tai useampia samasta asiasta, niin jollei viranomainen tuota linjausta osaa noudattaa niin jotakuta sakotettaisiin tms.?
Pitäisikö viranomaisten toimijoita opettaa käyttämään laillisuusvalvojien tietokantoja ja Finlexiä – olisiko siinä ideaa?
Toisaalta olen kyllä eräänkin perusturvalautakunnan kaikille jäsenille lähettänyt pari vuotta sitten erääseen päätökseen liittyvän lakitekstin. Silti lautakunta onnistui tekemään lainvastaisen päätöksen, jonka hallinto-oikeus sitten kumosi. Mikä vaatii taitoa?

* * *

VALOKUVAAMINEN

Valokuvaaminen milloin missäkin on lempiharrastukseni. Tykkään minä jotain muutakin harrastaa! Aikoinaan kuvasin kahta poliisia (salaa, eivät huomanneet) kun olin kuulusteltavana. Julkaisin sitten nuo kuvat netissä. Poliisit tekivät rikosilmoituksen. Syyttäjä nosti syytteen: salakuvaaminen ja yksityisyyden loukkaus. Käräjäoikeus minut sitten tuomitsi sakkoihin. HÖH!
Minä sitten, omituinen kun olen, valitin tottakai hovioikeuteen. Arvatkaa kannattiko?
Tottakai kannatti. Käräjäoikeuden tuomio kumottiin ja valtio maksoi minulle korvauksia. En muista kuinka paljon/vähän.
Tällä hetkellä minulla on vireillä yksi juttu valokuvaamiseen liittyen, poliisitutkinnassa. Toinen laillisuusvalvojalla. Koitin laillisuusvalvojalle saada toistakin vastaavaa juttua. Arvatkaa miten kävi?

* * *

AMPUMA-ASERIKOS

Kukaan ei rohjennut arvioida tuosta ampuma-aserikoksesta saamaani tuomiota. Alun perin käräjäoikeus tuomitsi minut kymmeneen päiväsakkoon. Laittoman pistoolin menetin valtiolle – tosin kysyttiin, että haluaisinko hakea siihen lupaa.
Tottakai, kun kyseessä oli kohtuuttoman suuri rangaistus, valitin hovioikeuteen, joka palauttikin asian uuteen käsittelyyn. Tuon jälkeen ei sitten tuomiota tullutkaan. No sainpa ainakin asian käsittelyn tiimoilta itsestäni hienot(?) valokuvat ja poliisilta viisikymppiä. Tosin viivästyskorkoa poliisi ei maksanut, joten juttu on vielä siltä osin kesken.

* * *

LAPSILISÄ JA ASUMISTUKI

Joillakin joskus välillä ”välähtää”:

Mikä ratkaisuksi?

* * *

Lopuksi: minulla on toivomus – mutta kenelle? Ajattele ihan itse! Tack… (¿Qué hice mal?)

Huomenna on erikoislaatuinen päivä, päivämäärä: 02.02.2020. Asiasta lisää vapaavuorossa aamuyöllä kello 02:20 🙂

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu