Kummassa tyhmyys tiivistyy enemmän: Kelassa vai ministeriössä?

Kela korvaa koronatestiin menevän henkilön matkakuluja. Matkoihin voi käyttää joissain tapauksissa Kela-taksia.

Jos testi voidaan ottaa siten, että testattava istuu autossa on omavastuu 25€, mutta jos testin ottamista varten pitää poistua autosta on omavastuu 50€.

Kun testimatkoihin säädettiin Kela-korvaus ja mahdollisuus käyttää matkoihin Kela-taksia niin eipä tullut kellään mieleen, että jossain vaiheessa vanhuksia ja muita liikuntarajoitteisia aletaan rokottaa koronaa vastaan.

Nyt asia on huomattu. Vanhin (ja köyhin?) ikäryhmä on nyt jo likimain rokotettu. Muutama viikko vielä menee ennen kuin saadaan säädettyä, että myös rokotusmatkat kuuluvat Kela-korvauksen piiriin. Onneksi pitää ottaa tehosterokote = säästöä se on puoletkin?

Ovatko nuo säädökset määräaikaisia? Luotetaanko siis siihen, että ensi vuonna ei koronaa ole? Oliko muuta?

Niinhän se on, että kuka tahansa olisi jo aikoja sitten voinut vinkata Kelan tai ministeriön suuntaan, että ”rokotteet tulevat – kuka on valmis?” – mutta tekikö kukaan niin?

Voisi se ministeriölle olla pikkaisen noloa jos julkisuuteen tulisi… jokin ikävä tieto?

Olisiko mahdollista säätää myös, että jos meno ja paluu tapahtuvat samalla taksilla niin perittäisiin vain yksi omavastuu vaikka asiakas välillä hetkeksi autosta poistuisikin?

Kuka tietää, että kerryttääkö tuollainen matka maksukattoa?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu