Kuntiin MÄÄRÄTÄÄN yksihenkilöisiä viranomaisia

Viranomainen on tyypillisesti monijäseninen toimielin joka tekee päätökset esittelystä.

Koronaepidemia edellyttää nopeita päätöksiä, sellaisia joita nykyisin voivat tehdä vain erikseen tiettyyn tehtävään koulutuksen saaneet ja nimetyt viranhaltijat ja virkamiehet, kuten virkalääkärit. Sekä tottakai toimielimet.

On useitakin toimenpiteitä, kuten mm. eristykseen/karanteeniin määrääminen johon on oikeus vain lääkärillä, joka toimii virkavastuulla, siis virassa. Psykiatri ei voi määrätä potilasta pakkohoitoon ellei hän ole virkalääkäri.

Näinä päivinä olemme saaneet huomata, että monia toimenpiteitä pitäisi pystyä tekemään nopeasti, tavalla jossa niiden laillisuus tarkasteltaisiin vasta jälkikäteen. Nopea päätöksenteko vie Suomessa nykyisin useita päiviä, onneksi ei viikkoja.

Lainsäädäntöä pitää täsmentää kunhan nykyinen epidemia on selätetty. Suomeen tarvitaan riittävän päätösvallan omaava, omasta esittelystään päätöksiä tekevä, viranomainen. Hänen ”alaisuuteensa” tarvitaan niin ikään jokaiseen kuntaan, tai kunnanosaan (laajuudesta riippuen), oma ”hätäviranomainen” jolla on mahdollisuudet myös ns. tosiasialliseen toimintaan.

Tulevaisuuden Suomessa Uudenmaan eristämiseen,
tai joidenkin liikkeiden sulkemiseen
ei pidä kulua päiviä vaan tunteja!

 

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu