Kuvaaminen luvatta: video tai valokuva… – entä keskustelun nauhoittaminen

 

Tätä ihmisten on vaikea ymmärtää – minun ei, mutta en taidakaan olla ihminen.

Niin – kyllä minä saan nauhoittaa kaikki keskustelut jotka kuulen, onko kuinkakin moni eri mieltä? (salakuuntelu)

Entä sitten salakuvaaminen – saako ”salaa” kuvata. Milloin henkilö kuvaa salaa?

ERITYISPOINTTI!

Jos kuvaan esim. rannekellolla siten, että sitä ei kukaan huomaa, niin ei kukaan asiasta millään tavalla huomautakaan (vrt. valvontakamerat).

Hiljattain minulle eräs ravintolanpitäjä totesi, että jos siellä kuvaan, niin saan porttikiellon ko. ravintolaan. (kuvat alla eivät liity tapaukseen).

Mutta entä jos… kuvaisin kiellosta huolimatta?

Valo- ja videokuvaaminen, kuten myös niiden keskusteluiden nauhoittaminen joihin itse osallistuu, on katsottu oikeuskäytännössä sallituiksi. Ne toteuttavat sananvapautta. Jonkun saattaa olla vaikea ymmärtää, että esim. valokuvaaminen on osa perustuslailla turvattua sananvapautta, jota ei esim. ravintola tai sairaala saa säännöillä rajoittaa, sananvapautta voi Suomessa rajoittaa vain lainsäädännöllä. Noin asia oikeusvaltio(?) Suomessa on. On sitten kokonaan eri asia, että saako kuvia missään julkaista (mahdollinen yksityisyyden/kunnian -loukkaus) – kuvaaja itse niitä saa toki katsella, kuten myös tallentamiaan juttuja kuunnella.

TOR-verkon salaiset potilastiedot?

Kuten valtamediaa seuraavat tietävät, niin mm. YLE on kertonut, että TOR-verkosta voi tänään löytää 200 henkilön salassapidettäviksi määrättyjä sairaustietoja. Huomenna määrä noussee kolmeensataan – ellei nouse niin ”lunnaat on maksettu”.

Kuinka järkevää on ollut median toiminto sen suhteen, että se on kertonut, että tuollaisia tietoja voi nyt verkosta löytää (googleta oma nimesi!).

Mutta moniko tietää, että kun lukee nuo tiedot netistä, niin ei lukemastaan ole lupa kertoa kenellekään. Ei edes omalle puolisolle, vaikka…

SAMAAN TAPAAN

En todellakaan ole ainakaan vielä julkaissut Satasairaalassa kuvaamaani materiaalia missään – nyt valehtelen, sillä TÄMÄN OLEN JULKAISSUT. (kuka on kuvassa?)

Eräässä täällä julkaisemassani kirjoituksessa julkaisin kolme kuvaa Satasairaalan odotusaulasta => kirjoituskielto – TÄH, kyllä. Oliko kielto laillinen? Vai oliko se…?

TÄLLÄ HETKELLÄ

Nytkin tuhlataan(?) veronmaksajien rahoja – tällä hetkellä nimittäin Satakunnan käräjäoikeus pohtii, että pitääkö poliisin korvata minulle jotain, ja jos niin kuinka paljon. Voidaanko lainsäädäntöön saada järkeä, ja poliisille sekä syyttäjälle ymmärtämisen kykyä, ja jos niin miten?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/onko-kuvaaminen-sallittua-ja-jos-niin-keita-saa-kuvata/

 

Sallittuus?

 

TOIMINTAA… miten?

 


ANONYYMI PALAUTE (tekstillä kiitos): http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

 

Pahoitteluni: en useinkaan vastaan tuntemattomiin, enkä nykyisin soittele takaisin. Sähköposti… no jaa?=

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu