Kyllä ”hullulle”(?) töitä riittää!

En kykene ymmärtämään miksi laitoin otsikon sanan; hullulle, sitaatteihin, mutta onneksi varustin sen kysymysmerkillä.

Tein nimittäin VALVIRALLE ehdotuksen, joka on seuraava:

Valvira
<br>
Olin hiljattain potilaana M1-lähetteellä Harjavallan sairaalassa. Otin tuossa yhteydessä videokuvaa hoitajien huoneessa minkä seurauksena minulta otettiin tabletti ja puhelin henkilökunnan haltuun. Joku henkilökunnasta poisti kuvaamani materiaalin. He perustelivat menettelyä sillä, että sairaalassa on kuvaaminen kielletty. Olen tehnyt asiasta rikosilmoituksen. Minun ei todettu olevan pakkohoidon tarpeessa.
<br>
Sairaalan henkilökunnan (lääkäri) toimesta minulle annettiin Valviran laatima 9.10.2015 päivätty muistio, joka otsikoitu: Potilaan tekniset laitteet psykiatrisissa yksiköissä.
<br>
Esitän, että Valvira ryhtyy välittömästi toimenpiteisiin, jotta kyseinen ohje saadaan lainmukaiseksi, ottaen huomioon mm. laillisuusvalvojien antamat ratkaisut kuvaamisesta ja kuvausvälineiden hallussapidosta psykiatrisissa yksiköissä. Sekä henkilökunnan oikeudesta ottaa ko. laitteita haltuunsa ja poistaa niistä materiaalia.
<br>
Pyydän niin ikään huomiomaan, että kuvaaminen on laissa tarkoitettua salakuvaamista vain silloin kun kuvaaja ei itse näe kuvauskohdetta. Toisin sanoen jos kuvaa sitä minkä näkee niin se ei ole salakuvaamista. Asiasta on myös omalla kohdallani Vaasan hovi-oikeuden päätös koskien poliisin kuvaamista kuulustelutilanteessa.
<br>
Tarkennetussa ohjeessa pitää mielestäni selkeästi ilmaista, että sananvapautta ei voida rajoittaa sairaalan säännöillä. Kuvaaminenhan kuuluu Suomessa sananvapauden piiriin, eikä se, että joku kuvaa sairaalassa tarkoita, että kuvia saisi missään julkaista tai kenellekään näyttää, niitä on kuvaajan kuitenkin aina lupa itse katsella. Toisaalta ohjeessa tulee nähdäkseni selkeästi todeta, että töissä oleva hoitohenkilökunta ei nauti työtehtävissään yksityisyyden suojaa.
<br>
Pyydän, että minulle ilmoitetaan pikaisesti mihin toimenpiteisiin tämä kirjoitukseni on johtanut. Lisäksi pyydän, että minulle lähetetään uudet tarkennetut ohjeet heti kun ne on saatu laadittua, sekä heti kun tiedetään ketkä ohjeiden päivittämiseen osallistuvat, niin tieto kyseisistä henkilöistä. Kiitos!
<br>
<br>
Ystävällisesti
<br>
<br>
Juhani Vehmaskangas
p. 045 2345936, Pori
<br>
<br>
<br>

Eräs aikaisempi kirjoitukseni.

Anonyymi PALAUTE, klik!

 

Tämä blogipalvelu välillä tökkii kivasti kun ei hyväksy edes kappalejakoa :-/

 


JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu