Kyllä tekevälle töitä riittää

Työttömät, menkää töihin!

Vanha sanonta otsikkona: Kyllä tekevälle töitä riittää. Nykyaikana kuitenkin tilanne on toinen kuin silloin kun tuo sananlasku on keksitty. Työllisyydestä on huolissaan jopa Suomen hallitus. Suomalaisten koulutus kun on liian huonoa. Pitäisi kouluttaa suomalaisia siten että olisivat ainakin nopeampia ja osaavampia!
(Niinhän se on, että suomalainen ei pärjää edes mansikanpoiminnassa, olipa koulutus mikä tahansa).

Mikä siis suomalaisessa koulutusjärjestelmässä on pielessä. Minä kun olen pitkään kuitenkin ollut sitä mieltä, että tänä päivänäkin löytyy paljon töitä joita pystyy tekemään jopa ilman mitään koulutusta. Peruskoulupohjalta jopa hyvin.

Enkä minä nähtävästi ole täysin väärässä – heh: YLE 25.6.2020…

Lainauksia on osin lyhennetty:
”Kello on aamulla vähän vähän vaille viisi. N.N aloittaa työt paikallisessa leipomossa, jossa on töissä iltapäivälle puoli kahteen saakka. Sen jälkeen hän usein suuntaa XX -kauneushoitolaan, jossa hän tekee asiakkaille ripsienpidennyksiä. Illaksi N.N. menee vielä töihin hampurilaisravintola McDonald’siin.

Viikossa tunteja eri töistä hänelle kertyy keskimäärin noin 60, enimmillään jopa 85. N.N. on tehnyt töitä tämän verran jo kahden vuoden ajan.”

– – –

”Ennen nykyisiä työpaikkojaan hän työskenteli kaupassa, baarimikkona ja puhelinmyyjänä.”

– – –

”hänellä ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa, mutta töitä hän on tehnyt alaikäisestä saakka.”


Merkillinen ihminen! Miten hän ilman tutkintoa mitään osaa?

TODISTETTU!

Kyllä tekevälle töitä löytyy. Jos tuokin henkilö tekisi töitä puolet vähemmän niin joku työtön voisi työllistyä?

Niin ikään moni eläkeläinen rehkii helpoissa töissä, jotta kukaan ei veisi hänen paikkaansa. Tai niin, eihän kenelläkään ole taitoa, riittävästä alan koulutuksesta puhumattakaan.

Ratkaisuna, etenkin nyt vuoden 2020 kesällä, ovat tietysti vapaaehtoistyöt. Nuoret niihin, vanhusten aika kuluu oikeissa töissä.

Huom! Tarkoitukseni ei ole aliarvostaa vapaaehtoistyötä, mutta tottakai jokainen työkykyinen mieluummin saa työstään palkkaa, vaikka sitten olisi eläkkeellä.

TIETOTAITO

 


Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu