Kynttiläsyöpä

Erilaiset syövät yleistyvät. Yhtenä syynä siihen ovat elintapamme. Eräs merkittävä syy syöpien lisääntymiseen on myös parantunut diagnostiikka.

Yksi merkittävä (keuhko)syövän riskitekijä on tupakointi. Myös passiivinen tupakointi altistaa saamaan syövän. Suomi pyrkii savuttomuuteen. Samaan aikaan jotkut ajavat kannabiksen laillistamista.

Yksi riskitekijä mm. syövän suhteen ovat kynttilät, kynttilöiden polttaminen. Kun kynttilä palaa niin siitä siirtyy ilmaan merkittävä määrä karsinogeenejä. Kynttilän polttaminen sisätiloissa onkin eräänlaista passiivista tupakointia.

Kynttiläkarsinogeeneistä, etenkin näin joulun alla, moni nauttii täysin vapaaehtoisesti, jopa lapsetkin altistaen. Kynttiläkarsinogeenithan luovat mukavaa tunnelmaa hämäriin iltoihin.

 

 

(S ma,n.<11)

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu