Kyvyttömyys (mm. YLEn 2 uutista eilen)

On jo melkein keskipäivä – hyvä niin. Osa ihmisistä on kyvyttömiä keskipäivällä!

Se johtuu siitä, että he ovat käytännössä kyvyttömiä ympäri vuorokauden. Minäkin tunnen erään henkilön joka on kyvytön puhumaan, asioista keskustelemaan, mistään sopimaan, 24/7. Jotkut kai vaan ovat sellaisia, vaikenevat, vaikka osaavat puhua.

 

YLE UUTISET (24.7, 4:50-): POLIISIN KYVYTTÖMYYS

Poliisinkin koulutus on Suomessa puutteellista. Poliisit jotka vastaanottavat rikosilmoituksia eivät aina osaa ajatella. Heiltä puuttuu  siis kyky hoitaa virkaansa ammattitaidolla. Joskus on siis ihan oikein todeta: pöljä, pöljempi, poliisi!

Ylen uutisissa kerrottiin eilen siitä, että kun vuokralainen ilmoitti poliisille kavalluksesta, niin poliisi oli todennut, että kyseessä on siviiliasia, ei rikos, joten poliisi ei ottanut rikosilmoitusta vastaan – mikä jo menettelytapana on sinänsä laiton. Vaikkakin kyseessä on tuottamuksellinen rikos (yleensä), niin mainitussa tapauksessa se tarkoitti käytännössä, että uhrilta evättiin mahdollisuus korvauksiin. Poliisi pitäisi tuomita ainakin julkisen anteeksipyynnön esittämiseen.

Kyseisessä asiassa oli kyse vuokravakuudesta jota vuokranantaja ei ollut vuokrasuhteen päätyttyä palauttanut vuokralaiselle.

Vuokralainen: ”Kun poliisi kuuli sanan ’vuokravakuus’, niin sano välittömästi, ettei tää kuulu meille.”
Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen: ”Voi täyttää kavalluksen tunnusmerkistön.”

Asia onneksi eteni ja nyt poliisi tutkii juttua epäiltynä kavalluksena. Oppiiko poliisi tapauksesta jotain, vai jättääkö oppimatta?

SYYTTÄJÄN KYVYTTÖMYYS

Kaikissa asioissa syyttäjälläkään ei ainakaan järki päätä pakota. Myönnetyt rikokset jätetään tutkimatta koska rikollinen toimii julkisyhteisössä. Perusteena vaikkapa se, että tuomio kuitenkin olisi vain sakkoja.

OIKEUS JA TOTUUS!

Valtakunnansyyttäjä pysytti poliisin ja syyttäjän päätöksen olla suorittamatta esitutkintaa asiassa jossa poliisi oli rikkonut perusoikeutta, sananvapautta, ja lisäksi teon seurauksena asianomista oli viety putkaan. Miksi siis tutkia?

Kun valtakunnansyyttäjän tasolta on todettu, että perusoikeutta, sananvapautta, saa rikkoa, niin voidaanko Suomesta puhua oikeusvaltiona? Voidaanko olettaa, että jatkossa poliisi ei toimi samalla tavalla, vaan noudattaa lakia?VKSV
la 25.7.2020 6.37

  •  Sinä

Vastaanottokuittaus

vksv@oikeus.fi on vastaanottanut viestinne.

Kvittering

vksv@oikeus.fi har mottagit ert meddelande.


”HUUMORIUUTINEN kyvyttömyydestä”(?) YLE 24.7.2020 (0:56-): VAPAAEHTOISUUS 

Suomen viranomaisilla on mielenkiintoinen ongelma. Ylen Lounais-Suomen alueuutisissa kerrottiin eilen, että ”viranomaiset eivät pysty valvomaan vapaaehtoisen karanteenin noudattamista” – kummallista, vai kuinka? (pystyä = kyetä).

(**:30)

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu