Laihian luvatut laittomuudet (=suunnitelman mukaiset)

”Tää oli alunperin suunnitelman mukainen toimenpide.” – ai jaa, tuollaistakin voi siis suunnitella/sopia? (tottakai voi…)

YLE, uutiset Pohjanmaa 26.8.2020.

”Hinnat nousevat ikä-ihmisten palveluasumisessa Laihialla. Kunta laskee palveluseteliensä arvoa. Asiakkaille ja omaisille asiasta ei ole vielä tiedotettu.”

”Laihian tavoite on säästää toimilla yli 150.000 euroa!”

HALLINTOLAKI (434/2003) 41§

”Vaikuttamismahdollisuuksien varaaminen

Jos asian ratkaisulla voi olla huomattava vaikutus muiden kuin asianosaisten elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin, viranomaisen tulee varata näille henkilöille mahdollisuus saada tietoja asian käsittelyn lähtökohdista ja tavoitteista sekä lausua mielipiteensä asiasta.

Asian vireilläolosta ja vaikuttamismahdollisuuksien käyttämisestä on ilmoitettava asian merkityksen ja laajuuden kannalta sopivalla tavalla.

Asian vireilläolosta ei kuitenkaan tarvitse ilmoittaa, jos se vaarantaa ratkaisun tarkoituksen toteutumisen tai aiheuttaa muuta merkittävää haittaa taikka jos se on ilmeisen tarpeetonta.”

 

Laihialla päättäjät lienevät yhtä mieltä siitä, että palveluasumisen asiakkaille ja heidän omaisilleen on tiedotettu riittävästi siten, että heillä on ollut mahdollisuuksia ilmaista mielipiteensä ja vaikuttaa asian ratkaisuun?

Ehkä kuitenkin on niin, että köyhien kyykyttämisestä tiedottaminen aiheuttaisi Laihialla merkittävää haittaa, ainakin ennakkotiedottaminen tuollaisesta muutoksesta lienee ilmeisen tarpeetonta? (”omaisuutta ei huomioida missään”)

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu