Lastensuojelun kantelut uuteen ennätykseen – miksi?

MTV3:n uutiset kertoi eilen, että lastensuojelun kanteluita on tehty ennätysmäärä. Vuonna 2019 peräti 363kpl – hyväkö?

Mielestäni asia on hyvä. Tottakai on niitäkin, joiden mielestä asioiden selvittämiseen kuluu heidänkin maksamiaan verovaroja. Kun asiaa tarkemmin ajattelee, niin eikä kuitenkin ole niin, että kustannukset aiheuttaa viranomaisen kyseenalainen toiminta?

KANTELUT ovat siis lisääntyneet. Onko kantelupukkeja siis enemmän. Pitäisi alkaa puhumaan epäkohtailmoituksista?

VALITTAAKIN voi monesta päätöksestä. Pitäisikö tuonkin suhteen alkaa puhua muutoksenhausta?

Terkoitan, että ei enää tehtäisi kanteluita ja valituksia, vaan epäkohtailmoituksia ja muutoksenhakuja.

RIKOKSET

Joissain tapauksissa huostaanotettuihin lapsiin laitoksissa kohdistetu toimet ovat selkeästi lain ja perusoikeuksien vastaisia. Mitä siitä seuraa? Siitä seuraa tottakai ”vakava” huomautus. Väitän, että tilanne paranisi nopeammin jos oikeusasiamies veisi rikoksia oikeuteen.

Pienet lapset eivät edes osaa kannella. Mutta vanhemmat osaavat => lopputulos ”20%”?

Uskooko joku ihan oikeasti, että lapsiin kohdistuvat loukkaukset lisääntyvät sitä mukaa kun lapset vanhenevat ja heidän kykynsä ymmärtää asioita paranee?

Pitäisikö lainsäädäntöä muuttaa siten, että huostaanotettu lapsi voisi täysi-ikäiseksi tultuaan (esim. kahden vuoden ajan) nostaa rikosjutun loukkauksista jos ne pystyttäisiin jälkikäteen luotettavasti todentamaan – suosittelen!

JuhaniVehmaskangas

Mielipiteeni ovat kummallisia(?). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. @JuhaniVehmaska1 - jussinposti@dlc.fi p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu