Lataa akkusi ajoissa…

Ainakin minulla joskus virtaa riittää. Toisinaan on veto poissa – ei vaan jaksa.

Entä sähköautot?

Sähköautot yleistyvät. Sähköautoa ladatessa, ja tottakai käyttäessä, pitäisi olla ajatus mukana.

Auton akkua ei kannata ladata aina kun mahdollista. Akkua ei myöskään kannata ladata nopeasti, jos pikalatauksen voi välttää.

Sähköauton akku ei ole ekologinen tuote.

Autojen akut ovat kuten puhelinten akut. Ne on järkevää ladata hitaasti ja pitää varaustaso 40-80 prosentissa. Tuolloin akku kestää, ja kestää. No ei mikään akku määrättömiin kestä.

Järkevää akun keston kannalta on siis käyttää akkua siihen pisteeseen, että varausta on jäljellä 40% ja sen jälkeen ladata kunnes varaustaso on 80%.

Entä sitten kännykkä?

Se millaisessa varaustasossa puhelimen Li-ion akku kannattaa pitää on tutkittu. Akun kannalta parasta on, että se ladataan 80%:sti täyteen ja sen jälkeen käytetään kunnes varaustaso on tippunut 40%:iin. Tuon jälkeen ladataan taas, ja tottakai hitaasti!

Muut laitteet

Käytössämme on paljon erilaisia sähkölaitteita: läppäreitä, tabletteja, hammasharjoja, partakoneita, shavereita, ja ties mitä… droneja…

Monissa ladattavissa laitteissa on Li-ion akut. Niihin kaikkiin pätee tuo 40-80%:n sääntö. Valitettavasti vain monet laitteista ovat sellaisia, että varaustaso pitää vain arvata.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu