Liian suuret ryhmäkoot päivähoidossa =>”Lapsi kuoli päivähoidossa”

Suomessa on liian vähän osaavia henkilöitä!

  • työvoimapula vaivaa alaa kuin alaa ja sillä on seurauksensa

OTSIKON MUKAISESTI: Lapsi kuoli päivähoidossa. TUOMIO asiasta (<-klik).

Useita muitakin kuolemantapauksia. Syynä tyypillisisti se, että lapsia on ollut hoidossa yli sallitun määrän.

Olen pahoillani… aikoinaan kun omat lapseni olivat pieniä ja perhepäivähoidossa niin toimin aktiivisena ylisuurien ryhmien vastustajana.

ONGELMA?

PÄIVÄHOITO

Tällä hetkellä päivähoidossa on osaajapula. Koulutettuja hoitajia ei ole tarpeeksi. Missä määrin hyödynnetään perhepäivähoitoa?

Osaako perhepäivähoitaja lapsia hoitaa?

”Vanhaan hyvään aikaan” saattoi perhepäivähoitajaksi ryhtyä periaatteessa kuka tahansa – homma hoitui ns. maalaisjärjellä. Nykyisin asiat eivät hoidu noin helpolla. Pääseekö edes pariksi päiväksi sijaistamaan tarhaan osaajien rinnalle? Onko maalaisjärki kadonnut – ja keneltä?

SAIRAANHOITO

Olen itse toiminut sairaalassa avustavissa tehtävissä (hetkellisesti valelääkärinäkin). Olen toiminut myös vanhustenhuollossa.

Onko nykysairaalassa mitään sellaista mitä pystyisi tekemään ilman alan koulutusta? Elämänkokemuksen pohjalta ja maalais- tai kaupunkilaisjärjellä fiksusti ajatellen?

Yhteen aikaan koulutettiin hoiva-avustajia.

Väitän, että pystyisin satasairaalaan löytämään tällä hetkellä Porissa työttöminä olevista HETI kymmenen henkilöä, joilla ei ole minkäänlaista hoito-alan koulutusta, mutta jotka pystyisin viikossa kouluttamaan sairaanhoito-apulaisiksi. He pystyisivät koulutukseni jälkeen mm. jakamaan lääkkeitä ja vaihtamaan tippapulloja sun muuta pientä. MUTKO noihin hommiin pitää opiskella vuosikausia!

Suosittelen lukemaan:

Meillä Suomessa on väkisin tehty ”osaajapula” vaatimalla turhan hyvää koulutusta tai asettamalla muita tarpeettomia edellytyksi jotta töihin pääsisi.

SOSIAALISEKTORI

Olen itse todennut aikoinaan, että olen yksi sosiaalisektorin parhaista osaajista Suomessa. Kohtuullisen pätevänä pidän itseäni vieläkin, mutta en enää mitään tee, olenhan päästäni vialla ja eläkkeellä, sekä osin kädetön vasuri.

Väitän kuitenkin, että jos vaikka Kelaan menisin toimeentulotukiasioiden etuuskäsittelijäksi, niin viikon opiskelun jälkeen (ohjelmat) olisin yksi pätevimmistä Kelan etuuskäsittelijöistä. Hyvä minä? Vai olenko vain jokin itseäni kehuskeleva itsekäs narsisti?

Minulla on vahva luottamus siihen, että pikapuoliin… [salassapidettävä osa tässä]

 

 

 

 

 

Pitäisikö mahdollistaa nykyistä laajemmin epäpätevien palkkaaminen?

Pitäisikö mahdollistaa nykyistä laajemmin oppisopimuskoulutus, tai muunlainen, jopa uudenlainen, työssäoppimisen tapa?

Suomessa on tekemättömiä töitä ja työttömiä, molempia vähintäänkin riittävästi. Suomessa on kohtaanto-ongelma!(?) Entä tahtoonto-ropleema?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu