Marjanpoiminnassa uusi uhkakuva – perusoikeuksia rajoitetaan

Suomalaiset ovat tottuneita jokamiehenoikeuksiin. Kuka vaan saa mennä kenen tahansa metsään keräämään marjoja ja sieniä. Liian lähelle asutusta ei saa mennä, ettei häiritse asukkaita. Ei toki sovi kenenkään leirielämääkään mennä keruutoiminnalla häiritsemään.

Suomessa on totuttu jokamiehenoikeuksiin. Viime vuosina on totuttu enenevässä määrin siihenkin, että ahkerat ulkomaalaiset saapuvat Suomeen metsän antimia keräämään koska laiskat suomalaiset eivät viitsi. Kaikke eivät varmasti edes osaisi, jos luotamme ministeriön näkemykseen.

UUSI UHKAKUVA

Miten marjanpoiminta, ja muu vastaava, tapahtuu Suomessa tulevaisuudessa? Onko uhkana että poiminta ulkomaalaistuu myös siinä mielessä, että poimijat eivät enää tulekaan Suomeen töihin suomalaisiin yrityksiin, vaan tänne rantautuu ulkomaalaisa yrityksiä? Olisiko se mahdollista. Onko noin peräti jossain määrin tapahtunut jo?

Voiko tulevaisuudenkuva olla sellainen, että jokamiehenoikeuksia (mm. liikkumisvapaus) Suomessa rajoitetaan?

JuhaniVehmaskangas

Mielipiteeni ovat kummallisia(?). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. @JuhaniVehmaska1 - jussinposti@dlc.fi p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu