Maskit naamoille maanantaina

Suomeen ollaan saamassa maskisuositus. Moni sitä on jo toivonutkin. Virallisen suosituksen myötä maskia on helpompi käyttää. Yksi ihmisiä askarruttava seikka on, että millaisia maskeja sitten käyttäisi. Onko kangasmaskista apua?

Tänään (6.8) THL:n pitäisi tiedottaa, että maskisuositus astuu voimaan ”maanantaina”, mutta onko tuo maanantai 10.8.2020, onko se 24.8.2020, vai voisiko se olla tiistai 1.9.2020. Suomessa tyyppillisesti kun suositukset sun muut tulevat voimaan joko maanantaina tai kuukauden ensimmäisenä päivänä.

Suosituksen tulee olla riittävän tarkka ja yksiselitteinen. Yhtenä ongelmana nähdään köyhien suojaaminen, mutta onko se tarpeen – siis suojata köyhätkin koronalta? Tuota pohdittaessa, ja toimia suunniteltaessa ollaan pian syyskuussa, lokakuussa, marraskuussa…

Yksi keino kaikkein köyhimpien osalta olisi, että Kela lähettäisi heille toimeentulotukipäätösten mukana maksusitoumukset maskien hankkimiseksi. Ehkä maskeja voisi valtio hankkia ruoka-apua jakaville tahoille, jotka sitten ruokaa jonottaville jakaisivat ruoan lisäksi maskeja.

Etätyösuosituskin tulee taas. Mikäli mahdollista, niin pitää työt tehdä mahdollisimman suurissa määrin etätöinä, kotona. Tullaanko myös kokoontumisia rajoittamaan – vai voidaanko yleisötilaisuuksia järjestää maskeilla naamioituneille?

Karanteenimääräyksiä tullaan myös tiukentamaan. Tänään lomalta palanneet koululaiset eivät ole tervemenneitä kouluihin niiden alkaessa ensi viikolla, eivätkä tietenkään työntekijät töihin – paitsi etätöihin, kotona.

Töissä jos suojaimia tarvitsee käyttää nii ne hankki työturvallisuuslain 15.1-2§:n mukaisesti työnantaja:
”Työnantajan on hankittava ja annettava työntekijän käyttöön erikseen säädetyt vaatimukset täyttävät ja tarkoituksenmukaiset henkilönsuojaimet, jollei tapaturman tai sairastumisen vaaraa voida välttää tai riittävästi rajoittaa työhön tai työolosuhteisiin kohdistuvilla toimenpiteillä.

Työnantajan on hankittava ja annettava työntekijän käyttöön apuväline tai muu varuste, silloin kun työn luonne, työolosuhteet tai työn tarkoituksenmukainen suorittaminen sitä edellyttävät ja se on välttämätöntä tapaturman tai sairastumisen vaaran välttämiseksi.”

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu