Me hitaat ja huonot suomalaiset

Sijoittajat sen tietävät: kaikkea ei kannata laittaa yhden kortin varaan. Itse asiassa jatkossa sen tietävät myös marjatilalliset, kuten myös monet muut.

YLE: ”mansikkatiloilla on tavallista vähemmän ulkomaista kausityövoimaa ja nopeasti kypsyvä sato uhkaa jäädä osittain korjaamatta”

viljelijä: ”meil on yleens ollu kaikki ulkolaisia ja nyt on aika paljon suomalaisia. Ne hävii suomalaiset niin paljon tehossa näille ulkolaisille et se on ihan uskomatonta”

Toisessa uutisessa kerrottiin kuinka omenatilalla odotellaan ukrainalaisia poimijoita. Heitä on käytetty 15 vuotta – heillä on tarvittava osaaminen ja lajituntemus.

Miksi ei ole käytetty suomalaisia edes työnjohtotehtävissä, ja muutenkin osana poimijoita – palkkakysymys, vai onko suomalaisilla vääranlainen koulutus?

HITAUS

Voisiko olla niin, että aloitteleva suomalainen poimii hitaammin siksi, että vasta opettelee, kun ulkomaalaisilla on vuosien kokemus. Onko ensimäistä kiloaan poimiva ulkomaalainen uskomattomasti suomalaista aloittelijaa nopeampi?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu