Merivesi on liian kylmää talvisin

Nestemäisen veden tiheys on suurin + 4 °C:ssa 1,000 kg/dm3 eli litra vettäpainaa” yhden kilon. 0 °C:ssa kiinteänveden eli jään tiheys on 0,915 kg/dm3.” => neliasteinen vesi painuu pohjaan.

Helsingin seudulla suunnitellaan kaukolämmön tuottamista vesi-vesi lämpöpumpuilla. Jotta tuo olisi mahdollista pitäisi löytää merestä syvänne jossa lämpötila ei laskisi alle +2 °C. 

Miten syvänteen veden lämpötilaan vaikuttaisi lämmön poispumppaaminen syvänteen vedestä?

Monin paikoin meriveden lämpötila talvisin on nollassa. Vesi-vesi lämpöpumpputekniikassa noin alhainen lämpötila aiheuttaa jäätymisongelmia.

Miksi Helsingin ja muunkin pk-seudun kaukolämpöä ei voitaisi osittain tuottaa ilma-vesilämpöpumpuilla? Vain kovimpien pakkasten aikana pitäisi lämpöä tuottaa vanhalla tekniikalla.

Kuinka usein pk-seudulla nykyisin on kovia pakkasia (>-15 °C)?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu