”Merkillisyydet” särähtävät korvaani ja muuta kunmallista

Tänään Ylen Aamussa kuulin tarkan määreen. Shanghain lentokentällä tavataan nimittäin päivittäin (ei vuorokausittain) tasan kourallinen(!) ihmisiä joilla todetaan koronatartunta.

Tuontyyppisiä, ja vielä kunmallisenpia asioita minä joudun pähkäilemään päivittäin. Itse asiassa en joudu. Mietin niitä silti, miksi?

KARANTEENI

Nytkin maahantulijoiden suhteen (mikä on suhde?) mietin, että kun karanteeni on kaksi viikkoa, niin voiko se kuitenkin olla vaikkapa 13 päivää ja kaksi tuntia, tai 13 päivää ja 23 tuntia? Tuskin ainakaana14 päivää ja minuutti?

Paljonko tartuntoja lisäisi jos karanteenin pituus olisi vain 13 päivää 8 tuntia. Voisiko karanteeni olla vain 12 päivää ja 30 minuuttia. Olisiko siitä hyötyä jos karanteeni olisi pidempi, vaikkapa kaksi viikkoa ja kuusi tuntia – siis tuon verran pidempi.

MASKISUOSITUS

Suomeen on tulossa maskisuositus. Saamme siitä kuulla huomenna torstaina, koska ”torstai on toivoa täynnä”. THL (ja STM) toivoo(vat), että suositusta noudatetaan – vai kuinka?

Suositus ei välttämättä tule voimaan heti. Miksikö ei? Siksi ei heti, jotta ihmisillä ja yhteisöillä on aikaa varautua toivomukseen. Toivoa ei koskaan pidä mitään tapahtuvaksi heti (kaikki minulle nyt!).

KORONAVILKKU

Sovellus on valmis. Siitä saattaa olla apua (ei siis välttämättä ole) tartuntojen jäljittämisessä ja viruksen leviämisen estämisessä. Hyvä jos sovellus oikeasti auttaa jommassa kummassa. Parempi jos molemmissa.

Mielestäni on herännyt kysymyksiä tuohon koronavilkku-sovellukseen liittyen:

  • asennanko minä sen puhelimeeni
  • asennanko minä sen jonkun toisen puhelimeen
  • jos asennan, niin otanko käyttöön
  • MIKSI sovellusta ei voida laittaa jakoon 13.päivä?

AIK€€NI RAhASTAA!

Kerroin aikeestani aiemmin kahdelle ministerille, vihjaten.

Kerron suunnitelmasta kommenttina tähän juttuun vielä tänään, myöhään tänään, jollen sitä ennen nukahda – niin, tai vaikka nukahtaisinkin,  niin kerron sitten sen jälkeen kun olen herännyt.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu