Metsähallitus ja verkonmerkit – ei oo todellista?
Metsähallitus on päättänyt luopua pitkään käytössä olleista muovisista ns. verkonmerkeistä. Noiden sijaan pyyntivälineeseen pitää kirjoittaa kalastajan nimi ja puhelinnumero.
Onko nimen vaatiminen oikein myös turvakiellon omaavalta asiakkaalta? Entä voidaanko vaatia, että salainen puhelinnumero kirjoitetaan kalanpyydykseen?
Entä miten tuo tieto verkkoon kirjoitetaan? Tehdään itse sitä varten muoviläpyskä?
GDPR-laki kieltänee yksityishenkilön nimen ja puhelinnumeron jakamisen vaatimisen julkisella paikalla. Tämä ei luultavasti jää tähän.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä pyydysten nimeäminen on ollut käytäntönä jo pitkään prikkojen lisäksi eli yhteystiedot nimi ja puhelin verkkolipputankoon tai muuhun näkyvään paikkaan.
MH:n ammattikalastusluvissa tämä prikattomuus oli käytössä jo kuluvana vuonna. Tein muoviläpyskät, joihon kirjoitin tussilla yhteystiedot ja luvan numeron.
On oikein hyvä, että yhteystiedot ovat tarvittaessa saatavilla jo pyydysmerkeistä.
Samantyyppinen käytäntö on myös monissa venekerhoissa telakointialueilla, jotta voidaan tarpeen tullen olla yhteydessä omistajaan.
Ei kai me kalamiehet sentään aleta tästä valittamaan tietoturvavaltuutetulle!?!
Ilmoita asiaton viesti
Mikä kenellekin on hyvä. Ehkä olisi hyvä jos jokaisella olisi henkilönumero ja sitten olisi jokin palvelu josta saisi tietää: kaiken?
Ainakin salaiset puhelinnumerot pitäisi kieltää, kuten myös prepaid-liittymät.
Ilmoita asiaton viesti
Tuohan olisi yksi mahdollisuus identifiointiin.
Laita nimen lisäksi vaikka sp-osoitteesi, niin siinähän on jo yhteystietoja. Tai pelkkä veneen tunniste (jos on rekisterissä) , jonka perusteella saa tarvittaessa lisätietoja. J
otenkin tuntuu kyllä vähän hoopolta tuo ”salailu” ja luulen, että halu/tarve siihen on pieni, joten sen perusteellako sitten lisää byrokratiaa..?
Ilmoita asiaton viesti
Miksi viranomaistoimijoilla on paljon turvakieltoja ja salaisia puhelinnumeroita?
Tarpeetonta byrokratiaako?
Ilmoita asiaton viesti
Ajatteletko niin, että vesillä verkkomerkissä olevat yhteystiedot voisivat aiheuttaa ”haittaa” käytännössä: eli olisiko niin, että joku näkee sinut, tuntee sinut näöltä ja menee sitten katsomaan yhteystietosi (nimi, puh)..?
Ilmoita asiaton viesti
Mikä olisi valittamisen idea ottaen huomioon valvontaviranomaisten linja: https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/toimintatavat-laillisuusvalvonnassa-kenen-eduksi/
Ilmoita asiaton viesti