Mihin hittoon yksiköitä oikein tarvitaan?

Minua ”ketuttaa”, vai miten sen sanoisi. Mediassa, TV-uutistyyppisissä jutuissa, kuten asiaohjemissakin, on yleistynyt tapa unohtaa yksiköt. Minun piti tästä kirjoittaa jo aikoja sitten , kun YLEn uutisissa kerrottiin jotakuinkin, että ”lumikuormaa on yli 300 neliömetrillä” -ok, on yli kolmesataa, mitä kolmesataa? Kolmesataa hiukkastako – no se ei ole paljon.

Ei ole mitenkään poikkeuksellista kuulla, ihan jopa uutisten osana, että jonkun palkka on kaksi tai kolmekymppiä. Puhuuko hän silloin tonneista kuussa (t/kuu) vai mitä tarkoittaa. Ehkä kuitenkin tarkoittaa saamaansa palkkaa euroina maassa!


Kuva on linkki ohjelmaan jonka suosittelen katsomaan!
”Pienikin saastealtistus voi tutkijoiden mukaan paitsi aiheuttaa hengitystiesairauksia, myös kulkeutua aina aivoihin asti aiheuttaen dementiaa.”

Vaikka tässä jutussa nyt aiheena jollain tavalla ovatkin ilmansaasteet niin pääpointti on tuo: miksi yksiköitä ei käytetä. Oletetaan, että suomalainen on niin viisas, että kyllä hän ymmärtää!(?)

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu