Mikä rikos? Kuusi lasta myrkytettiin (POLIISI: Törkeä vammantuottamus)

Eräällä kesäleirillä sattui viime torstaina ”työtapaturma”. Lapsille juotettiin viemärin puhdistusainetta mehua. Onneksi ainetta luultiin mehutiivisteeksi – oliko se lipeää?

Siinä mielessä onneksi, että sitä ei annettu kenellekään sellaisenaan.

Tietenkään tarkoitus ei ollut juottaa lapsille laimennettua viemäri puhdistusainetta. Kyseessä oli siis vahinko. ”Tapaturma”. Miksi sitten otsikossa käytän sanaa rikos?

RIKOS

Lienee selvää, että viemärinpuhdistusneste on ollut mehupullossa jonkun aikuisen, todennäköisesti leirialueella töissä olleen, toimesta.

Vaarallisia, myrkyllisiä, kemikaaleja ei saa työpaikalla laittaa tuolla tavalla vääränlaiseen pulloon. Se on kiellettyä. Kysymys kuuluu, että onko työntekijä, joka aineen on pulloon laittanut, ollut tietoinen asiasta. Jos hän ei ole ollut asiasta tietoinen,  niin onko työnohjaus ollut riittävää. Tuon perusteella syyllinen on joko työnantajan edustaja tai työntekijä.

Selvää on, että teko on ollut tuottamuksellinen. Onko tuottamus sitten ollut lievää, vai onko se ollut lievää suurempaa. Asialla on merkitystä kun pohditaan sitä, että pitääkö jotakuta rangaista. Lapsilla on tottakai oikeus kohtuullisiin korvauksiin, jotka viime kädessä, rikoksen kyseessä ollessa, maksaa valtiokonttori.

OBDUKTIO

Asian sivusta: astianpesukoneiden pesuaineena on lipeä, joka on syövyttävä myrkky. Obduktioita tekevät patologit pystyvät usein toteamaan onko ruumiinavauksen kohde syönyt runsaasti astianpesukoneessa pestyistä astioista.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu