Miksi poliisi valehtelee Vastaamon tietomurtojutussa?

Onko siis rikos lukea toisen henkilön potilastiedot netistä – missä vaiheessa?

Entä henkilötietojen (tunnus ym.) lukemisen laillisuus?

Kyllä se niin on, että rikos voi olla laittaa tietoja nettiin. Minuakin koskevia sairaustietoja on netissä. Ei niiden lukeminen kuitenkaan ole rikos.

Rikokseen syyllistyy siinä vaiheessa kun on noita tietoja netissä havainnut ja kertoo niistä jollekin muulle. Eli: suu suppuun.

Myös konkludenttiin suostumukseen pitää mielestäni etenkin potilastietojen kohdalla suhtautua kriittisesti.

Mutta siis poliisin väite on absurdi – tai no, toki se lukeminenkin voi olla rikos, jos nimittäin on tietoisesti pyritty löytämään luettavaksi salassapidettäväksi säädettyjä tietoja.

Kun poliisi väittää, että lukemalla noita tietoja voi olla rikollinen, niin lisääköhän se todennäköisyyttä siihen, että poliisi saa tietoja siitä, missä tietoja on havaittu?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu