Miksi Suomi rikkoo ratifioimaansa YK:n Lasten oikeuksien sopimusta?

Ai niin, rahan takia tottakai!

YLE tiesi kertoa:

Koulukyydistä tuli seitsemänvuotiaan down-lapsen painajainen – Vili istuu sidottuna autossa 1,5 tuntia, vaikka matkan ajaisi alle 20 minuutissa”

Kommentoin: ”Suomessa ei noudateta YK:n lasten oikeuksien sopimusta. Tällainen asia pitäisi viedä ylikansalliseen käsittelyyn. Suomessa hölmöjä päättäjiä, sanon minä. Ylikansallinen päätös olisi tarpeen jotta sama ei olisi seuraavalla lapsella edessä jonkin ajan kuluttua, tai toisaalla. Lapsen edun huomiotta jättäminen voi olla jopa virkarikos. Niin joo – mikä on tässä tapauksessa lapsen etu? Se lienee kirjattu koulukyytipäätökseen, ainakin pitäisi olla!”

Entä jos vanhemmat veisivät tällaiset jutut polisitutkintaan ja oikeuteen – vaatisivat rangaistuksia ja korvauksia?

Ongelma: poliisi ja syyttäjä eivät tunne YK:n lasten oikeuksien sopimusta, eivätkä mm. syrjintäsäädöksiä!

Aina kun julkishallinnossa tehdään päätös jossa kohteena on lapsi pitää pystyä perustelemaan mikä on ko. päätöksessä lapsen etu!

3 artikla

  1. Kaikissa julkisen tai yksityisen sosiaalihuollon, tuomioistuinten, hallintoviranomaisten tai lainsäädäntöelimien toimissa, jotka koskevat lapsia, on ensisijaisesti otettava huomioon lapsen etu.”

 

SUOMI ON VALTIO!

Suomi ei ole oikeusvaltio! – keissä on tulevaisuus – mitä he oppivat sopimusten noudattamisesta, ja miten?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu